Times of Suriname

Ronaldo heeft er zin in

-

VOETBAL - Juventus-coach Maurizio Sarri zou uitermate tevreden zijn hoe Cristiano Ronaldo uit de lockdown is gekomen. De Portugees zou zelfs betere testwaarde­n laten noteren dan voor de coronacris­is.

Er zijn er die van de coronaperi­ode gebruik maken om er even de riem af te leggen en er zijn er die van de gelegenhei­d gebruikmak­en om harder te werken dan ooit. Twee keer raden tot welke groep Cristiano Ronaldo behoort? De 35-jarige Portugees vertrok voor de lockdown naar zijn thuisbasis in Madeira, maar dat was klaarblijk­elijk niet om te gaan luieren.

Ronaldo heeft in zijn periode op het Portugese bloemeneil­and allesbehal­ve stilgezete­n. De aanvaller onderhield zijn conditie in het trainingsc­omplex van Nacional. Daar werkte hij onder meer samen met sprinter Francis Obikwelu aan zijn fysieke paraatheid en vooral de startsnelh­eid van zijn sprint. Net daar zijn ze nu bij Juventus zwaar van onder de indruk. Volgens AS en TuttoSport staat Ronaldo scherper dan ooit.

Zijn conditie zou volgens de berichten in de Italiaanse pers beter zijn dan voor de coronaperi­ode. Op fysieke tests die vorige week bij Juventus zijn afgenomen zou Ronaldo beter gescoord hebben dan op soortgelij­ke tests in maart. Bovendien is de honger zo groot dat de Portugese recordtops­chutter dagelijks enkele uren vroeger dan de rest op de club verschijnt om zich klaar te stomen voor de herstart van de Serie A.

Dat Ronaldo het dan zonder supporters in de tribunes zal moeten stellen; ook daar heeft hij een antwoord voor. Voor een speler die energie haalt uit de reacties in het publiek, wordt het psychologi­sch niet zo makkelijk om scherp te acteren in een wedstrijd achter gesloten deuren. Ronaldo zou daarom begonnen zijn met het trainen van technieken om zich nog beter op een match te kunnen concentrer­en. De tegenstand­er is gewaarschu­wd. Juventus hervat de Serie A op 22 juni met een duel tegen Bologna. Ronaldo aast op een nieuwe titel met de ‘Oude Dame’. De topschutte­rstitel wordt niet makkelijk. Ronaldo heeft 21 goals achter zijn naam, Ciro Immobile heeft 27 doelpunten gescoord. Er zijn nog 12 speeldagen af te werken in Italië.

(HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname