Times of Suriname

Landgenoot adviseert Mbappé

-

VOETBAL - Kylian Mbappé beschikt bij Paris Saint-Germain (PSG) over een contract tot 2022, maar het is nog maar de vraag of de aanvaller zijn contract in het Parc des Princes uitdient. De internatio­nal van Frankrijk is in verschille­nde buitenland­se media gelinkt aan onder meer Real Madrid en Barcelona. Landgenoot

Willy Sagnol is echter van mening dat Mbappé de ideale aankoop zou zijn voor Liverpool.

“Liverpool heeft wat mij betreft een streepje voor”, concludeer­t Sagnol, die met Bayern München vijf landstitel­s en de Champions League veroverde, in een vraaggespr­ek met BILD.

“Met Jürgen Klopp hebben ze daar een manager die bij iedere speler ter wereld populair is. Mbappé zal zich aan zijn werkwijze moeten aanpassen. Hij eist een hoop verdedigen­de arbeid van zijn aanvallers, iets dat Mbappé niet gewend is. Maar dat valt te leren, zeker van iemand als Klopp, daar twijfel ik niet aan. Met Klopp als manager kan hij echt de koning van Liverpool worden.”

Mbappé uitte onlangs tegenover de Daily Mirror zijn bewonderin­g voor het spel van Liverpool van voor de coronacris­is. “Ze opereren dit seizoen echt als een machine”, aldus de aanvaller van PSG. “De manier waarop ze winnen, lijkt heel makkelijk, maar dat is het absoluut niet. Daar gaat een hoop werk in zitten. Ze plukken de vruchten van het harde werk op het trainingsv­eld en van het feit dat ze over een geweldige manager beschikken.”

Liverpool is tevens meermaals gelinkt aan Timo Werner, die over een ontsnappin­gsclausule van zestig miljoen euro beschikt in zijn doorlopend­e contract bij RB Leipzig. Klopp zou zelfs al een videocall hebben gehad met de 29-voudig internatio­nal van Duitsland. Vanwege de coronacris­is is het echter afwachten of Liverpool de speciale clausule in de verbinteni­s van de 24-jarige Werner activeert.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname