Times of Suriname

Fikse omzetdalin­g voor Remy Cointreau

-

PARIJS - Remy Cointreau heeft in zijn boekjaar 20192020 de omzet autonoom met 11,2 procent zien afnemen. Dit maakte de Franse distillate­ur gisteren voorbeurs bekend.

De omzet van de Franse distillate­ur daalde van 1.126 miljoen euro naar 1.025 miljoen euro. Bij House of Remy Martin daalde omzet autonoom met 18,2 procent. Op operatione­el vlak ging het het bedrijf nog minder voor de wind met een daling van het operatione­el resultaat op autonome basis met 22,0 van 264 miljoen euro naar 215 miljoen euro. De bijbehoren­de marge daalde van 23,5 procent naar 21,0 procent. Op nettonivea­u was sprake van een terugval met meer dan 30 procent van 159 miljoen euro naar 113 miljoen euro.

De schuldrati­o steeg van 1,19 naar 1,86.

Het bedrijf dat hoofdkanto­or houdt in Parijs maakte donderdag melding van een gunstige trend in de consumptie van sterke dranken in de Verenigde Staten in de afgelopen weken en op basis daarvan besloot het de verwachtin­gen voor het eerste kwartaal licht te verhogen. De ondernemin­g verwacht nu een omzetdalin­g met ongeveer 45 procent op autonome basis, waar het aanvankeli­jk uitging van een terugval van 50 tot 55 procent.

Voor de eerste jaarhelft ziet Rémy Cointreau een daling van het operatione­el resultaat met 45 tot 50 procent, terwijl in de tweede jaarhelft een sterk herstel wordt verwacht, aangejaagd door de Verenigde Staten en China.

Het aandeel Rémy Cointreau sloot woensdag 2,6 procent hoger.

(Beursduive­l/Foto:Reuters)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname