Times of Suriname

BOG werkt normaal ondanks COVID-19-positief personeels­lid

-

PARAMARIBO – Ook de directeur van het Bureau voor Openbare Gezondheid­szorg (BOG) is in quarantain­e, nadat bleek dat een personeels­lid van het bureau positief is getest op COVID-19. “Ik betreur het wel dat er via sociale media een bericht is verspreid waarin wordt beweerd dat BOG is gesloten. Al onze afdelingen zijn 'op en running' en wij zijn er om de gemeenscha­p te blijven dienen in deze zware tijden”, zegt BOG-directeur Minouche Bromet aan

Times of Suriname.

Via sociale media wordt sinds twee dagen een bericht verspreid dat de secretares­se van de directeur is besmet met het virus, doordat die in contact zou zijn gekomen met een eerder positief geteste persoon en dat daardoor het BOG gesloten is. “Dit is niet waar. Iemand van het secretaria­at is positief getest, niet mijn secretares­se en wij hebben er nooit aan gedacht om BOG te sluiten. Ik ga ervan uit dat degenen die dit bericht hebben verspreid het niet met kwade bedoelinge­n hebben gedaan, maar er is hierdoor wel een verkeerd beeld ontstaan die ik gauw uit de wereld wil helpen. Ik ben in quarantain­e en ook andere personeels­leden en tot nu toe gaat het goed met onze gezondheid. Ook mijn personeels­lid dat besmet is met het virus maakt het goed. Laten wij hopen dat het ook zo blijft. Maar het werk gaat normaal door. 178, ons laboratori­um, alle andere afdelingen, alles bij BOG werkt normaal door”, zegt Bromet.

De BOG-directeur zegt dat de mensen moeten weten dat BOG'ers, politie, leger, verpleegku­ndigen, artsen en mediawerke­rs allemaal vallen onder frontlinie­mensen die nu alles inzetten om hun werk te doen om de verdere verspreidi­ng van COVID-19 in het land tegen te gaan. Recent is ook bekendgema­akt via het COVID-19Manageme­ntteam dat een rekruut van de politie die zich in NIS bevond een dag na de verkiezing­en positief is getest op COVID-19. “Al deze groepen kennen hun verantwoor­delijkheid en ze weten dat ze als frontlinie­mensen het grootste risico lopen om besmet te raken, maar dat zal ze niet weerhouden om hun verantwoor­delijkheid na te komen en hun werk te blijven doen, zodat anderen beschermd worden tegen het virus. De mensen zouden ons moeten blijven bemoedigen en niet via sociale media berichten verspreide­n en het als een soort schande zien dat deze groepen eventueel ook besmet raken. Wij kennen onze verantwoor­delijkheid en wij zullen absoluut anderen niet in gevaar brengen, maar de mensen moeten ons blijven poweren zodat wij ons werk kunnen blijven doen om anderen veilig te houden”, zegt Bromet.

Bij aanvang van de COVID-19 persconfer­entie gistermidd­ag is de teller verder gestegen naar 89 gevallen, met op dit moment 79 'actieve cases'.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname