Times of Suriname

De Ligt en De Vrij kunnen borst natmaken voor krakers

-

VOETBAL - De Serie A gaat in het weekend van 20 juni weer van start, maar dat zal niet de eerste keer zijn dat de bal weer rolt in Italië sinds het begin van de coronacris­is. Minister van Sport Vincenzo Spadafora heeft namelijk bevestigd dat er aankomende week al gespeeld wordt in de Coppa Italia.

De Italiaanse overheid en voetbalbon­d hebben besloten om het bekertoern­ooi in een tijdsbeste­k van vijf dagen af te maken. AC Milan en Juventus treffen elkaar op 12 juni in Turijn voor de return van hun onderlinge halve finale, nadat de heenwedstr­ijd in het San Siro in februari in een 11 gelijkspel eindigde.

In de andere halve finale nemen Internazio­nale en Napoli het tegen elkaar op en i Partenopei wonnen de heenwedstr­ijd een paar maanden geleden in Milaan met 01. Hun return vindt op 13 juni plaats, waarna 17 juni de finale in het Stadio Olimpico in Rome gespeeld wordt. Deze eindstrijd zou uit kunnen draaien op een Nederlands onderonsje als het Juventus van Matthijs de Ligt en het Inter van Stefan de Vrij allebei door weten te stoten.

De Serie A wordt vervolgens op 20 juni hervat en het is de bedoeling dat het seizoen op 2 augustus is afgemaakt. In die periode zal er bijna elke dag gevoetbald worden. Juventus gaat momenteel met een voorsprong van een punt op Lazio aan kop in de Italiaanse hoogste afdeling. Inter, dat wel een wedstrijd minder gespeeld heeft, volgt op negen punten achter La Vecchia Signora.

(AD)

 ??  ?? Matthijs de Ligt van Juventus heeft een zwaar schema voor zich. AC Milan wordt zijn eerste tegenstand­er. (Foto: AD)
Matthijs de Ligt van Juventus heeft een zwaar schema voor zich. AC Milan wordt zijn eerste tegenstand­er. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname