Times of Suriname

Beslissing over doorgaan Olympische Spelen vermoedeli­jk in maart

-

OLYMPISCHE SPELEN - In de lente van 2021 wordt vermoedeli­jk definitief besloten of de Olympische Spelen in Tokio kunnen doorgaan. Dat heeft alles te maken met hoe het coronaviru­s zich ontwikkelt, zegt Toshiaki Endo, een van de vicepresid­enten van de organisati­e.

Door het coronaviru­s werden de Spelen al met een jaar opgeschove­n. Mocht de crisis ertoe leiden dat de gezondheid van de sporters niet kan worden gegarandee­rd, dan wordt het toernooi definitief geschrapt.

Endo is de eerste hoge functionar­is van de organisati­e die zich heeft uitgelaten over een mogelijke deadline. “We zullen als organisati­e een beslissing moeten nemen die rekening houdt met de situatie”, zei hij vrijdag tegen Kyodo News.

“Het is daarom nu nog veel te vroeg om te bepalen of de Spelen door kunnen gaan. Wat betreft de ontwikkeli­ng van het coronaviru­s kunnen we nu alleen nog maar uitgaan van schattinge­n.”

Het organisati­ecomité liet donderdag al weten dat het nadenkt over een versoberde versie van het evenement. Zo zijn een aantal festivitei­ten al geschrapt. Ook wordt gedacht over verplichte coronatest­s voor toeschouwe­rs, die mogelijk slechts in kleine aantallen worden toegelaten.

Ook wordt de mogelijkhe­id om atleten en trainers regelmatig te testen op het coronaviru­s besproken. Daarnaast wordt gedacht over beperking van de bewegingsv­rijheid in het olympisch dorp.

Het is de bedoeling dat de Zomerspele­n volgend jaar op 23 juli beginnen en op 8 augustus eindigen. Het was de eerste keer in de 124-jarige geschieden­is van de Spelen dat het toernooi is uitgesteld.

(NS)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname