Times of Suriname

Duo van Benfica belandt in ziekenhuis

-

VOETBAL - De spelersbus van Benfica is donderdaga­vond, na de thuiswedst­rijd tegen Tondela (0-0), bekogeld door enkele individuen. De bus was na de eerste wedstrijd sinds 7 maart op weg naar het trainingsc­omplex toen meerdere personen met stenen gooiden. Julian Weigl en Andrija Zivkovic liepen verwonding­en in het gezicht op toen de voorruit sneuvelde.

Weigl en Zivkovic werden aanvankeli­jk op het trainingsc­omplex door de medische staf onder handen genomen, maar uiteindeli­jk werd besloten om het tweetal toch naar het ziekenhuis te brengen. Hoewel het geen ernstig letsel betreft, moesten Weigl en Zivkovic mede uit voorzorg de nacht in het Hospital da Luz doorbrenge­n.

“Benfica betreurt ten zeerste het incident dat plaatsvond na afloop van de wedstrijd tegen Tondela. De club werkt nauw samen met de lokale autoriteit­en en roept op de verantwoor­delijken voor deze criminele daden zo snel mogelijk te identifice­ren.” De organisato­r van de Portugese competitie betreurt eveneens het incident. “Dit is een laffe en walgelijke actie. Vooral nadat het Portugese voetbal zich heeft verenigd om een activiteit, die miljoenen mensen doet opleven, nieuw leven in te blazen.”

“Het is absoluut onaanvaard­baar dat dit soort incidenten in de samenlevin­g blijven plaatsvind­en, wat duidelijk maakt dat de daders geen voetbalfan­s zijn. Het zijn criminelen die zonder twijfel zullen worden geïdentifi­ceerd en bestraft door de autoriteit­en.” Benfica wist voor de derde competitie­wedstrijd op rij niet verder te komen dan een remise. De regerende kampioen staat nu in punten gelijk met FC Porto, dat woensdag de Liga NOS hervatte met een verrassend­e 2-1 nederlaag op bezoek bij Famalicão.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname