Times of Suriname

Nog steeds geen officiële informatie over besmette baby

-

NICKERIE – Op de laatst gehouden COVID-19- persconfer­entie is geen informatie gegeven over een baby van drie maanden die in het Mungra Medisch Centrum (MMC) in Nickerie positief is getest op COVID-19. “We hebben instructie­s dat alle COVID-19-positieve gevallen via een centraal meldpunt gaan en dat is het COVID-19 Management­team”, zegt de waarnemend directeur van het MMC, Zorida Mohamed.

Volgens informatie­s was de baby van Coronie naar Nickerie overgebrac­ht voor medische behandelin­g. Het resultaat van de COVIDtest kwam een dag nadat het kindje was ontslagen uit het MMC. Het geval is ook bevestigd door de gewestelij­ke politiecom­mandant van Coronie en districtsc­ommissaris Naltus Naana van het kokosdistr­ict. Van de leiding van het MMC en het COVID-19Manageme­ntteam is er officieel nog niets gezegd.

Het geval van de baby werd bekend, nadat al enkele dagen via sociale media een spraakberi­cht viraal ging over een vermoedeli­jk geval van COVID-19 in het district. Dat bericht zorgde voor heel veel paniek en angst in de plaatselij­ke gemeenscha­p.

Naar de krant verneemt, is de vermoedeli­jk besmette persoon aangehoude­n in een pelmolen te Longmay. Arbeiders die zich daar bevonden, hebben dit meegedeeld aan de krant. Noch de leiding van het MMC, noch het nationaal COVID-19-Management­team is nader ingegaan hierop.

Gistermidd­ag was de hertelling van alle stemmen al afgerond en was GECOM bezig de laatste uitslag hiervan te finalisere­n. Volgens de voorlopige cijfers loopt PPP/c met ruim meer dan 14000 stemmen voor op de regerende partij APNU+AFC. Vlak voordat de hertelling gisteren werd afgerond, besloot GECOM ook om de nog ruim 7000 stemmen afkomstig uit 29 stembussen alsnog mee te nemen bij de hertelling en deze verder te verwerken, ondanks dat de nodige stukken hiervoor niet allemaal volledig waren. APNU+AFC had geëist dat deze stemmen nietig worden verklaard omdat de nodige documenten hiervan niet aanwezig waren, maar GECOM besloot deze stemmen toch mee te nemen. GECOM zal hierna alles afronden en verwacht wordt dat de finale uitslag binnen twee tot drie dagen zal worden bekendgema­akt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname