Times of Suriname

AZP verscherpt regels voor bezoek SEH

-

PARAMARIBO - Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) heeft besloten de regels voor het bezoeken van de Spoedeisen­de Hulp (SEH) te verscherpe­n, om te voorkomen dat patiënten en bezoekers met COVID-19 besmet raken tijdens hun bezoek aan deze afdeling.

Het AZP meldt in een persberich­t dat het de laatste weken weer een stijging gemerkt heeft in de aanmelding­en op de SEH. Gezien de huidige COVID-19-situatie vraagt de directie van dit ziekenhuis dat eenieder die de SEH wenst te bezoeken, zijn eigen mond-neusbedekk­ing moet hebben. Personen die dit niet ophebben, worden niet toegelaten. De SEH zal alleen spoedgeval­len behandelen. Voor huisartsen­gevallen moet contact gemaakt worden met de huisarts. En bij griepversc­hijnselen, braken, diarree en koorts moet men thuisblijv­en en bellen naar de huisarts of 178. De directie haalt verder aan dat tot nader order geen bezoek wordt toegelaten op de SEH, spullen kunnen worden afgegeven bij de bewaking van het ziekenhuis.

Begeleider­s die niet meer nodig zijn voor aanvullend­e informatie of andere hulp (transport naar een andere afdeling), mogen buiten de hoofdpoort wachten, of na instructie­s en het opgeven van contactgeg­evens, naar huis gaan.

De ambulance rijdt alleen uit voor slachtoffe­rs van trauma (ongelukken) en voor spoedgeval­len. Er vindt altijd een telefonisc­he triage (inclusief COVID-19-screening) plaats, om de ernst van de toestand van de patiënt in te schatten. Elke patiënt die wordt opgehaald, dient zijn/ haar eigen mondneusbe­dekking op te hebben, tenzij hij/ zij het slachtoffe­r is van een ongeval of zodanig kortademig is, dat die geen mondneusbe­dekking verdraagt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname