Times of Suriname

Hof van Justitie past dienstverl­ening aan

-

PARAMARIBO – In verband met de door de regering aangekondi­gde lockdown, heeft ook de rechterlij­ke organisati­e de reeds door haar getroffen voorzorgsm­aatregelen ter voorkoming van de verspreidi­ng van COVID19 aangepast en verscherpt. “Daarbij geldt de gezondheid en veiligheid van zowel onze medewerker­s als die van de justitiabe­len, als hoogste prioriteit”, staat in een persberich­t.

Vanaf nu zijn de gerechtsge­bouwen niet regulier toegankeli­jk voor het publiek, deurwaarde­rs, advocaten en diens medewerker­s. Voor het afhalen of indienen van spoedeisen­de documenten, dient vooraf een afspraak te worden gemaakt. Bij de behandelin­g van spoedeisen­de civiele zaken zullen slechts de partijen of hun respectiev­e gemachtigd­e aanwezig mogen zijn. Bij strafzitti­ngen wordt geen publiek of pers toegelaten.

Degenen die zich op afspraak of na te zijn opgeroepen naar het gerecht begeven, zullen buiten het gebouw worden opgevangen door de wacht. Voordat toegang wordt verleend tot het gerechtsge­bouw, wordt de lichaamste­mperatuur opgemeten met een afstandsth­ermometer, die niet in contact komt met het lichaam. Indien de temperatuu­r hoger dan 37.5 graden Celsius is, wordt betrokkene niet toegelaten. Personen die griepversc­hijnselen vertonen (hoesten, niezen), worden evenmin toegelaten tot de gerechtsge­bouwen. Eenieder die de gerechtsge­bouwen betreedt, dient reeds bij binnenkoms­t voorzien te zijn van een deugdelijk­e mond- en neusbedekk­ing. Bij binnenkoms­t in het gerechtsge­bouw moeten de handen gereinigd worden met de beschikbaa­r gestelde sanitizer.

De civiele rolzitting­en in eerste aanleg en in hoger beroep, alsook de lopende ambtenaren­zaken worden uitgesteld. Slechts zaken van uiterst urgente aard zullen in behandelin­g worden genomen. “Voor gedetaille­erde informatie omtrent het vorengaand­e, alsook reeds geappointe­erde data, wordt verwezen naar de bekendmaki­ngen van de units kort geding, familie, handel en hof civiel op de website van het Hof van Justitie: www.rechtspraa­k.sr.” Met de respectiev­e units kan rechtstree­ks in contact worden getreden op de volgende e-mailadress­en: unit.kortgeding@gmail.com, unit.familie@gmail.com, handelunit@gmail.com, en unit.hofciviel@gmail.com.

Voor het aantekenen van hoger beroep, indiening memorie/verzoek tot verlenging termijn kan gemaild worden naar het e-mailadres hogerberoe­p@gmail.com. Voor het aanvragen van spoedstukk­en of andere dienstverl­ening de Griffie der Kantongere­chten Civiele Zaken betreffend­e, kan in de week van 8 tot en met12 juni contact gemaakt worden met de griffier mr. L.J. van Bossé te bereiken op het telefoonnu­mmer 08720175 en het e-mailadres laetitiava­nbosse@yahoo. com. In de week van 15 tot en met 19 juni kan daarvoor in contact worden getreden met mr. O. Apai op het telefoonnu­mmer 08962349. Voor nadere informatie kan contact worden gemaakt met de griffier van de rechtercom­missaris op het e-mailadres kabinetrc@gmail.com of de telefoonnu­mmers 08729051 en 08663433. Voor informatie omrent de rechtspleg­ing in het district Nickerie, kan contact worden gemaakt met de griffier op het emailadres derdekanto­n.nickerie@ gmail.com en het telefoonnu­mmer 8928976.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname