Times of Suriname

Feticorona om levens te redden

-

PARAMARIBO – Extra aandacht vragen voor de ontstane COVID19sit­uatie in Suriname is momenteel een noodzaak. Het Bureau voor Openbare Gezondheid­szorg (BOG) zal de komende periode via virtuele events in dialoog gaan met de samenlevin­g. COVID19 is geen theorie, maar bestaat echt. Elke Surinamer kan een potentiële drager worden van dit virus.

De campagne #Feticorona is een initiatief van het Centrum voor Communicat­ie & Public Relations (CCPR) in samenwerki­ng met Becoming You Nederland. Angela van der Kooye, voorzitter CCPR, zegt het volgende: “De COVID19-crisis gaat ons allemaal aan en is een serieuze zaak. Het is belangrijk om de nationale maatregele­n in acht te nemen. Thuisblijv­en is momenteel geen optie, maar een must.”

De ontstane COVID-19situatie is een nationale aangelegen­heid. Het vraagt om de betrokkenh­eid van elke Surinamer. Rotary Suriname heeft de afgelopen maanden nauw samengewer­kt met het BOG om via diverse kanalen informatie te verstrekke­n, en inhoudelij­ke ondersteun­ing te bieden aan de verschille­nde discipline­s die nauw betrokken zijn bij de COVID-19situatie. Rotary Suriname, vertegenwo­ordigd door drie clubs, vindt het belangrijk dat de humaniteit en geborgenhe­id van elk individu in tact blijft, ook na de COVID-19crisis. Ook Chetskeys zal de komende periode diverse videoprodu­cties ontwikkele­n die meer informatie verschaffe­n over COVID-19.

De virtuele events die het BOG in samenwerki­ng met CCPR lanceert, om in dialoog te treden met de samenlevin­g, zullen enerzijds meer informatie verstrekke­n over de COVID-19-situatie en anderzijds een platform bieden aan de samenlevin­g om de visie en ontwikkeli­ngen over het virus te bespreken. Tijdens de total lockdown zullen diverse influencer­s ondersteun­ing bieden aan deze interactie­ve activiteit­en. De lancering vond zaterdag plaats via sociale media met een #feticorona quizz van influencer Shaquille Marcus, ondersteun­d door Emanuel Sanvisi. De #feticorona crowdfundi­ng campagne die momenteel onder de diaspora loopt, zorgt ervoor dat er voldoende middelen zijn in de gehele

COVID-19-periode, om het BOG te ondersteun­en met de benodigde communicat­ieactivite­iten. Ook het ondersteun­en van inzameling­sacties als het Su4Su-COVID-fonds zijn erg belangrijk om deze COVID-19-situatie het hoofd te bieden. “Wij hebben elke ondersteun­ing nodig, elk leven telt.”

De Facebookpa­gina #feticorona, lobi yu srefi zal dagelijks informatie verstrekke­n en het programma van de activiteit­en kenbaar maken. Influencer Marvin Halden, Shaquille Marcus en DJ Gilly Gonzales zullen via allerlei ludieke acties aandacht vragen voor de ontstane COVID19-situatie in het land.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname