Times of Suriname

Barcelona wil Dembéle verkopen

-

VOETBAL - Barcelona is van zins om Ousmane Dembéle aan het einde van het seizoen te verkopen, zo schrijft Sport. Volgens de zaterdaged­itie van de meest populaire sportkrant van Catalonië zullen Dembélé en diens zaakwaarne­mer in augustus, wanneer het seizoen erop zit, op de burelen van Barcelona het slechte nieuws te horen krijgen. De voormalige recordaank­oop van de Catalanen wil echter liever blijven, maar de clubleidin­g wil niet dat hij nog de resterende twee contractja­ren uitdient.

Barcelona

en

Borussia

Dortmund kwamen in de zomer van 2017 een transferso­m van 105 miljoen euro overeen, exclusief maximaal 40 miljoen euro aan bonussen. Mede door divers blessurele­ed, en zijn prijskaart­je, kon el Mosquito nimmer aan de torenhoge verwachtin­gen voldoen. Na nog geen drie complete seizoenen in Catalaanse dienst staat de teller op slechts 74 officiële wedstrijde­n en 19 doelpunten.

Sport schrijft dat Barcelona wil dat Moussa Sissoko op zoek gaat naar een nieuwe club voor zijn cliënt, al beseft men dat de 23-jarige aanvaller niet heel goed in de markt ligt. Op dit moment is er geen sprake van concrete interesse, ook al wordt hij met clubs als Liverpool, Juventus en Paris Saint-Germain in verband gebracht. Met de verkoop van Dembélé wil Barcelona hoe dan ook inspelen op de financiële schade door de coronacris­is.

Dembélé ging in februari vanwege een hamstringb­lessure onder het mes in Finland, waar hij zich drie jaar geleden ook al liet opereren. De kans is klein dat de aanvaller dit seizoen in LaLiga nog in actie komt en de hoop van

Barcelona is gevestigd op de hervatting van de Champions League in augustus. Een paar goede wedstrijde­n kunnen de transferwa­arde van de Fransman een boost geven, zo schrijft Sport.

Dembélé zal ook zo zijn financiële redenen hebben om langer bij Barcelona te willen blijven. In dienst bij Borussia Dortmund streek hij 2,4 miljoen euro per jaar op en na zijn transfer naar Spanje ging hij liefst twaalf miljoen euro per annum verdienen. Het winnen van een treble levert de aanvaller nog eens een eenmalige bonus van 3,3 miljoen euro op. (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname