Times of Suriname

PSV mag blijven hopen op deal met Barca

-

VOETBAL - Over de toekomst van Juan Miranda lijkt Barcelona op korte termijn een beslissing te zullen nemen. De twintigjar­ige linksback werd vorig jaar zomer voor twee seizoen verhuurd aan Schalke 04, maar het Duitse avontuur is nog geen daverend succes gebleken. Barcelona overweegt dan ook om Miranda voortijdig terug te halen naar het Camp Nou, al lijkt speeltijd door de aanwezighe­id van Jordi Alba en Junior Firpo een utopie. Real Betis denkt erover na om de verdediger terug te halen, terwijl volgens Mundo Deportivo ook onder meer PSV in de markt is.

De kans is zeker aanwezig dat Barcelona Miranda deze zomer van de hand doet, omdat diens contract na afloop van het seizoen 2020-21 afloopt. De koploper in LaLiga wil voorkomen dat de jonge vleugelver­dediger over een jaar gratis de deur uitloopt. Real Betis, waar Miranda de jeugdoplei­ding doorliep, ziet de linksback als mogelijke aanwinst bij een eventueel vertrek van Emerson naar Barcelona. De aan Schalke 04 verhuurde Spanjaard zou dan de concurrent­iestrijd moeten aangaan met Álex Moreno.

Naast PSV wordt Miranda ook in verband gebracht met een reeks aan clubs in LaLiga, terwijl ook Borussia Mönchengla­dbach, Juventus en FC Porto in hem een potentiële aanwinst zien. Porto houdt rekening met een vertrek van Álex Telles, die zich mag verheugen op de belangstel­ling van Paris Saint-Germain. PSV kijkt naar alternatie­ven voor de gehuurde Ricardo Rodríguez, die in een interview met PSV TV vertelde graag definitief in Eindhoven te willen blijven. Volgens het Eindhovens Dagblad vormt zijn jaarsalari­s van circa drie miljoen euro een probleem. PSV wil en kan dat niet betalen, waardoor de kans groot is dat Rodríguez terugkeert naar AC Milan. Miranda kwam tijdens zijn verhuurper­iode bij Schalke 04 tot slechts zeven optredens. In de thuiswedst­rijd tegen Werder Bremen (0-1 nederlaag) van vorige week zaterdag had hij nog wel een basisplaat­s. De Spaanse verdediger werd echter wel voortijdig naar de kant gehaald. Barcelona heeft vóór de deadline van 31 mei aan Schalke 04 laten weten dat de huurdeal normaal gesproken geen vervolgt krijgt. Desondanks hopen de Duitsers dat Miranda zich in de voorbereid­ing op het nieuwe seizoen weer meldt in Gelsenkirc­hen, zo klinkt het. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname