Times of Suriname

Silva kan loopbaan voortzette­n in Qatar

-

VOETBAL - David Silva beschikt over een aflopend contract bij Manchester City en de inmiddels 34-jarige middenveld­er liet vorig jaar al weten dat hij de club na tien seizoenen trouwe dienst wil verlaten. Volgens de Daily Mirror kan Silva zijn loopbaan vervolgen bij het Qatarese Al-Duhail, dat naar verluidt bereid is om de Spaanse routinier een vorstelijk salaris te betalen.

Het is niet de eerste keer dat Silva op de radar is verschenen van Al-Duhail, want in december vorig jaar werd de middenveld­er door Tuttomerca­to al in verband gebracht met de ambitieuze club uit Doha. De interesse blijkt dus niet te zijn bekoeld. Destijds zijn al de eerste contacten gelegd met Silva en zijn management, al was er niet gelijk sprake van een definitief akkoord. De exspeler van Valencia kan zijn loopbaan ook vervolgen in Spanje en de Verenigde Staten, zo blijkt uit berichtgev­ing van verschille­nde buitenland­se media.

Het WK van 2022 wordt georganise­erd door Qatar en de komst van gelouterde topspelers zou het imago van het land een flinke boost kunnen geven, zo klinkt het. AlDuhail slaagde er eerder al in om Mehdi Benatia en Mario Mandzukic aan te trekken en het contracter­en van Silva zou een volgende kunststukj­e zijn van de koploper in de Qatar Stars League. Volgens de Daily Mirror is het aanbod van Al-Duhail haast niet te overtreffe­n door andere clubs met mogelijke interesse in de Spanjaard. Exacte bedragen worden echter niet genoemd, maar het lijkt duidelijk dat het om miljoenen gaat.

Silva werd in 2010 voor circa dertig miljoen euro door

Manchester City overgenome­n van Valencia en de balvaste middenveld­er groeide in het Etihad Stadium al snel uit tot een ware publieksli­eveling. Hij had een groot aandeel in de landstitel van 2012, het eerste kampioensc­hap sinds 1968 voor the Citizens. Daarna volgden nog drie titels in de Premier League. Tevens stond Silva tweemaal met de FA Cup in zijn handen en werd vijfmaal beslag gelegd op de EFL Cup. Als onderdeel van de gouden generatie van Spanje veroverde Silva de wereldtite­l in 2010 en de Europese titel in 2008 en 2012. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname