Times of Suriname

Tweede COVID-19-dode

-

PARAMARIBO - Een zus van districtsc­ommissaris Yvonne Pinas, die opgenomen was op de Intensive Care Unit van het Regionaal Ziekenhuis Wanica heeft gisteren het leven gelaten als gevolg van COVID-19.

Het Ministerie van Volksgezon­dheid geeft aan dat deze COVID-19-positieve patiënt vanaf haar opname in een heel zorgelijke situatie verkeerde. “De patiënt werd behandeld aan de beademings­machine. Met alle ten dienste staande middelen en medicatie is getracht haar in leven te houden. Met dit verlies noteert Suriname de tweede COVID-19-dode.”

“Ik condoleer de totale Surinaamse gemeenscha­p met het overlijden van mevrouw Pinas. Wij zijn zeer aangeslage­n natuurlijk en in het bijzonder onze condoleanc­es aan de familie. Laten wij de instructie­s die door ons COVID-19-Management­team zijn gegeven, streng opvolgen en laten wij dit fenomeen COVID-19 met zijn allen ten lijve gaan en sterk uit dit gevecht komen. Laten wij er voor elkaar zijn, elkaar helpen”, zei president Desi Bouterse in een statement gisteren na het overlijden van Pinas.

Uit respect voor de familie en overige nabestaand­en vraagt het Ministerie van Volksgezon­dheid om verder geen persoonlij­ke informatie over de overledene te verspreide­n. “Wij willen wederom benadrukke­n dat ouderen, mensen met chronische ziekten, hoge bloeddruk, diabetes, kanker, longaandoe­ningen een groter risico lopen om ernstige complicati­es te ondervinde­n, mochten zij COVID-19 oplopen. Het Ministerie van Volksgezon­dheid roept het publiek op alle adviezen met betrekking tot persoonlij­ke hygiëne, sociale afstand en algemene preventie van infecties uit te voeren.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname