Times of Suriname

Huize Prinses Margriet informeert bewoners over COVID-19

-

PARAMARIBO - De bewoners van Huize Prinses Margriet zijn de afgelopen week geïnformee­rd over de explosieve stijging van COVID-19. Letitia Wasberg, directeur van het bejaardenh­uis, zegt dat het belangrijk is om de bewoners te informeren over de huidige situatie.

Naar zeggen van de directeur hebben de informatie­sessies steeds in groepjes van tien bewoners plaatsgeha­d. Zij legt uit dat het persoonlij­k en interactie­f was, waarbij de bewoners werd gevraagd wat zij weten over het coronaviru­s en hoe zij denken over de aangepaste maatregele­n.

Verder legt zij uit dat het tehuis twee afdelingen heeft; een zorgafdeli­ng waar de mensen 1×24u zorg nodig hebben en een zelfstandi­ge afdeling waar de bewoners zelf koken. Zij legt uit dat de bewoners die zelfstandi­g koken een keer in de week de gelegenhei­d krijgen om hun boodschapp­en te gaan halen, maar zij moeten wel de veiligheid­smaatregel­en in acht nemen. Zo zijn ze verplicht een mondkapje op te zetten en wordt ze aangeraden een boodschapp­enlijst te maken alvorens ze naar de winkel gaan.

“De poort is op slot, maar men mag wel boodschapp­en brengen voor de bewoners. Dit wordt door het personeel bij de poort aangenomen waarna het wordt ontsmet”, stelt zij.

Ook legt de directeur uit dat er voor het personeel de nodige veiligheid in acht wordt genomen. Zo worden de medewerker­s opgehaald met twee busjes van het tehuis en weer thuis afgezet, zodat zij niet met de taxi van en naar het werk hoeven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname