Times of Suriname

Dilrosun krijgt slecht nieuws te verwerken

-

VOETBAL - Voor Javairô Dilrosun zit het seizoen erop, zo maakte zijn club Hertha BSC gisteren bekend. De vleugelspi­ts liep zaterdag tegen Borussia Dortmund een bovenbeenb­lessure op en zal de resterende vier duels in de Bundesliga aan zich voorbij moeten laten gaan.

Dilrosun greep tegen Dortmund na een klein half uur naar zijn linkerbove­nbeen en stapte vervolgens hinkend van het veld. “Ik speelde al weken met pijn in mijn bovenbeen, maar vandaag en deze week is het erger geworden”, verklaarde de 21-jarige aanvaller net na de wedstrijd tegenover FOX Sports. “We moeten dus kijken wat de MRI-scan zegt.”

Die MRI-scan volgde maandag en daaruit is gebleken dat de spierbless­ure van Dilrosun hem in ieder geval de rest van het seizoen langs de kant zal houden. Een teleurstel­ling voor de eenvoudige Oranjeinte­rnational, des te meer omdat hij zich net in het basiselfta­l had geknokt. Vorige week maakte Dilrosun tegen FC Augsburg (2-0 winst) voor het eerst sinds de coronabrea­k negentig minuten en scoorde hij bovendien. Tegen Dortmund behield hij zijn basisplaat­s, maar ging het dus na 29 minuten mis.

Dilrosun speelde dit seizoen 23 competitie­wedstrijde­n voor Hertha BSC, waarin hij 4 doelpunten wist te maken. De club uit Berlijn staat op de negende plek in de Bundesliga en heeft met zeven punten achterstan­d op nummer zes VfL Wolfsburg weinig kans meer op een Europees ticket.