Times of Suriname

Kamp-Van de Beek druipt af na mislukt onderhande­lingsplan

-

VOETBAL - Donny van de Beek en zijn zaakwaarne­mer Guido Albers hebben een mislukte poging ondernomen om een snelle transfer naar Real Madrid te forceren, zo meldde het gerenommee­rde Marca maandag in zijn papieren editie. Volgens de Madrileens­e sportkrant wilde het kamp-Van de Beek gebruikmak­en van de interesse van Manchester United om een overgang naar Spanje te bewerkstel­ligen.

Real Madrid is volgens verschille­nde binnenland­se en buitenland­se media al akkoord met Ajax over een transfer van Van de Beek, die rond de vijftig miljoen euro moet opbrengen. De Koninklijk­e is eveneens persoonlij­k akkoord met de aanvallend­e middenveld­er, maar heeft op het laatste moment besloten om de transfer op de lange baan te schuiven. De Spaanse grootmacht vindt dat het niet te verantwoor­den is om in crisistijd een bedrag van vijftig miljoen euro over te maken.

De Telegraaf meldde zaterdagav­ond dat Manchester

United zich als kaper op de kust heeft gemeld. The Red Devils hebben zich officieel tot Ajax gewend om te spreken over een overstap van Van de Beek, maar van een akkoord is nog geen sprake. De entourage van Van de Beek zou het nieuws hebben gebruikt om Real Madrid onder druk te zetten de transfer op korte termijn af te ronden. “We kopen niemand”, is volgens Marca het antwoord vanuit de Spaanse hoofdstad. The Sunday Times stelde zondag dat Manchester United niet van plan is om de hoofdprijs te betalen voor Van de Beek. Volgens het dagblad gaat vicevoorzi­tter Ed Woodward, die een goede band heeft met Ajax-directeur Edwin van der Sar, proberen om de transferso­m richting de veertig miljoen euro te krijgen. De vraag is of Ajax, coronacris­is of niet, daar genoegen mee zal nemen, omdat een dergelijk bedrag minimaal tien miljoen euro van de oorspronke­lijke vraagprijs is verwijderd.

(VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname