Times of Suriname

Bayern München wil zich versterken met Hakimi

-

VOETBAL - Bayern München heeft er volgens AS veel voor over om Achraf Hakimi in de eerstvolge­nde transferpe­riode over te nemen van Real Madrid. De koploper in de Bundesliga isbereid om een flinke transferso­m op tafel te leggen voor de aan Borussia Dortmund verhuurde rechtsback. Hakimi kan bij Der Rekordmeis­ter een zeer lucratief contract tekenen, met naar verluidt een jaarsalari­s tussen de zes en zeven miljoen euro.

Volgens bovengenoe­mde krant ziet Hakimi wel wat in een langer verblijf in de Bundesliga, zeker daar hij vaak tot de uitblinker­s van Dortmund behoort en na bijna twee jaar helemaal is gewend aan het Duitse voetbal. Daarnaast gaat de vleugelver­dediger er in salaris flink op vooruit, zo klinkt het. Real mikt op een minimale transferso­m van zestig miljoen euro voor de jonge verdediger, wiens verbinteni­s bij De Koninklijk­e nog twee seizoenen doorloopt.

Trainer Zinédine Zidane zou Hakimi na twee seizoenen bij Dortmund graag zien terugkeren in Santiago Bernabéu. De pas 21jarige flankspele­r voelt daar echter weinig voor, zeker als hij louter wordt gebruikt als stand-in van Dani Carjaval. Bayern wil van de huidige situatie profiteren door de huurling definitief over te nemen van de Spaanse grootmacht. Dortmund wil Hakimi graag langer houden, zo liet technisch directeur Michael Zorc onlangs weten in de Duitse media, al is het afwachten of de rechtsback gaat voor een derde jaar bij BVB.

Hakimi staat niet alleen op het lijstje van Bayern, want ook Internazio­nale en Manchester United volgen de situatie rondom de 28-voudig internatio­nal van Marokko met veel interesse. Volgens AS heeft Bayern momenteel echter betere papieren om een deal te sluiten met Real. Mocht Hakimi daadwerkel­ijk naar München verhuizen, dan gaat hij de concurrent­iestrijd aan met Benjamin Pavard. De Franse verdediger werd vorig jaar voor 35 miljoen euro overgenome­n van VfB Stuttgart. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname