Times of Suriname

Medewerker­s eBay nemen wraak op kritisch stel: bezorgen bizarre spullen

-

Voormalige medewerker­s van eBay hebben in de VS een echtpaar bedreigd en bizarre spullen laten bezorgen. De twee publiceerd­en kritische artikelen over de onlinewebw­inkel. Als wraak ontvingen ze thuis onder meer levende kakkerlakk­en, een bloederig Halloweenm­asker en een rouwkrans.

Zes voormalige medewerker­s en managers van eBay zijn daar nu voor aangeklaag­d, schrijven lokale media. De medewerker­s waren eind vorig jaar al ontslagen, nadat de zaak intern aan het licht was gekomen. De eBay-medewerker­s hadden zich tegen een stel in het Amerikaans­e Natick gekeerd.

“Dit was een doelgerich­te aanval van medewerker­s van eBay om het leven van een echtpaar te verwoesten”, vertelde de advocaat in het Amerikaans­e Massachuse­tts gisteren.

Niet alleen werden de twee stelselmat­ig lastiggeva­llen op ook werden er bij hen thuis de meest bizarre voorwerpen bezorgd. Zo ontvingen ze een boek ‘hoe verder na de dood van je echtgenoot’ en werd er een doos levende kakkerlakk­en bezorgd. Pornografi­sche bladen werden - zogenaamd verkeerd bezorgd - bij de buren afgeleverd. De eBaymedewe­rkers hadden ook plannen om in de garage van het echtpaar in te breken om een gps-tracker op de auto te plaatsen.

Volgens advocaat Andrew Lelling was dit een ‘unieke zaak’, omdat hooggeplaa­tste medewerker­s er alles aan deden om de merknaam eBay te beschermen. De onlinewebw­inkel heeft in een reactie laten weten het gedrag te veroordele­n. “Wij bieden onze excuses aan. Het spijt ons dat de slachtoffe­rs dit hebben moeten doormaken.”

(RTL)

 ??  ?? Twitter,
Twitter,

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname