Times of Suriname

Ajax weigert huurdeal met optie tot koop voor Dest

-

VOETBAL - Bayern München aast nog altijd op Sergiño Dest, zo verzekert BILD woensdag. De Duitse krant gaf eerder aan dat de transfer van de rechtsback van Ajax naar Beieren mede door het coronaviru­s op een lager pitje is komen te staan. Men meldt nu echter dat Bayern de naam van Dest nog altijd met rood heeft omcirkeld, hoewel de kersverse landskampi­oen ook andere opties heeft. Er zijn momenteel weer gesprekken gaande tussen Ajax en Bayern. De clubs raken het naar verluidt niet eens over de constructi­e van de transfer.

Bayern hoopt op een huurdeal met een optie tot koop inzake de negentienj­arige back, maar Ajax gaat niet akkoord met deze voorwaarde­n. De Amsterdamm­ers én Dest willen meteen een definitiev­e transfer, zo klinkt het.

Dest, die tot medio 2022 vastligt in de Johan Cruijff ArenA, staat volgens BILD ook prominent op de radar bij onder meer Barcelona. Met de sterke financiële positie van Bayern tijdens deze coronacris­is zou de Duitse grootmacht echter in het voordeel zijn. Mocht Dest niet naar Der Rekordmeis­ter verkassen, dan heeft de club voldoende andere opties.

Achraf Hakimi werd dinsdag nog in verband gebracht met Bayern. De vleugelver­dediger, door Real Madrid verhuurd aan Borussia Dortmund, kan volgens het Spaanse AS een zeer lucratief contract tekenen bij Bayern, met naar verluidt een jaarsalari­s tussen de zes en zeven miljoen euro. BILD noemt echter Dodô (Shakhtar Donetsk) en Nélson Semedo (Barcelona) als de voornaamst­e opties als ‘favoriet’ Dest niet naar de kampioen van Duitsland vertr ekt. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname