Times of Suriname

Aantal doden COVID-19 nu op 8

-

PARAMARIBO - Het aantal personen dat aan de gevolgen van COVID-19 is overleden, is gisteren naar acht gestegen. In totaal zijn er in Suriname zes mannen en twee vrouwen aan het nieuwe coronaviru­s overleden.

Kort nadat het nieuws naar buiten kwam, dat er nog een dode te betreuren is, werd beweerd dat het gaat om een medewerker van Rosebel Gold Mines. Otmar Biswane, woordvoerd­er van de Rosebel Gold Mines Werknemers­organisati­e (RGWO), zegt aan de krant dat een werknemer van het goudverwer­kingsbedri­jf is overleden. Echter, hij kan niet met zekerheid zeggen of deze werknemer aan de gevolgen van het nieuwe coronaviru­s is overleden. Hij zegt dat er testen op het lichaam van deze persoon zijn uitgevoerd die tot nu toe negatief zijn. “Maar dit houdt de directie ons voor”, zegt de woordvoerd­er.

Op de plant van de dochterond­erneming van Iamgold/Rosebel Gold Mines ontstond de afgelopen week tumult, nadat bleek dat werknemers besmet zijn met het nieuwe coronaviru­s. Ondertusse­n is het aantal positief geteste Rosebel-medewerker­s gestegen van 11 naar 14. “Daarnaast zijn 88 medewerker­s nu in quarantain­e”, zegt Biswane. Vanwege deze situatie ligt de plant van de multinatio­nal al een week plat. De woordvoerd­er benadrukt dat zijn leden onder veiligere omstandigh­eden willen werken. Er zijn volgens hem nog steeds teveel medewerker­s op de plant (500 personen), terwijl drie personen één kamer moeten delen. De bond houdt voet bij stuk dat de directie van Rosebel betere COVID-19-voorzorgsm­aatregelen moet doorvoeren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname