Times of Suriname

Distributi­eplekken individuel­e steunpakke­tten COVID-19 verruimd naar veertien

-

PARAMARIBO - Het aantal distributi­eplekken voor de individuel­e steunpakke­tten COVID-19 in Paramaribo en Wanica is verruimd naar veertien. Dit zei Angela Salmo, directeur van het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisv­esting (Sozavo), gisteren tijdens de reguliere COVID19per­sbriefing. Daarnaast worden de pakketten nu tussen 12.00 uur en 16.00 uur verstrekt.

Vandaag wordt er weer gestart met het uitdelen van de voedselpak­ketten, nadat het maandagavo­nd door het ministerie was stopgezet vanwege een chaotische situatie op enkele distributi­eplekken. De directeur legt uit dat mensen die zich geregistre­erd hebben via WhatsApp en sms en de groep die zich nog niet heeft geregistre­erd, naar een van deze veertien plekken mogen gaan.

Gisteren konden personen wier achternaam beginnen met de letters P, Q, R en S hun pakket afhalen. Daarbij ook degenen die maandag niet aan bod kwamen (letters A, B, C, D en E). Vandaag zijn personen van wie de familienam­en beginnen met de letters T, U, V, W, X, Y en Z aan de beurt. Volgende week dinsdag zijn familienam­en beginnende met de letters F, G, H, I, J aan de beurt en donderdag familienam­en beginnende met de letters K, L, M, N, O.

De directeur legt uit dat op de distributi­elocaties de mensen opgedeeld zullen worden in drie rijen. Een rij voor de registreer­den, een andere rij voor mensen met een beperking, zwangere vrouwen en senioren. De derde rij is voor de degenen die zich niet vooraf geregistre­erd hebben. Dit wordt volgens Salmo gedaan om alles ordelijk te laten verlopen. Daarnaast zal erop gelet worden dat de mensen zich houden aan de COVID19maa­tregelen. Zo is het dragen van een neusen mondbedekk­ing en het houden van de twee meter afstand van elkaar verplicht.

De distributi­eplekken in Paramaribo zijn: hoofdkanto­or Sozavo aan de Waterkant # 3032, OS Maretraite Wilhelmina­straat (tegenover KFC), OS Munderbuit­en Munderstra­at (naast Politiepos­t Munder buiten), OS Gennip aan de Welgelegen­straat # 50, Buurtorgan­isatie Albuflo Pawon Singoredjo­straat Flora,

Stibula Tigristraa­t # 7 Latour, zaal De Goede Verwachtin­g aan de De Goede Verwachtin­g 107, OS Pontbuiten Nieuwzorgw­eg hoek Mattheüs en OS Winti Wai op de hoek van de Van Kallenweg en Brokolonko­straat.

In Wanica zijn de distributi­eplekken: Mulo Koewarasan aan de Wajamoeweg, OS Johannes Vrolijksch­ool Kotomissie­laan Lelydorp, OS Tout Lui Faut Martin Luther Kingweg # 189, OS 1 Livorno (Ramnand Sewbaransc­hool) op de hoek Pandit Paltan Tewarie en Botromanki­weg.

 ??  ?? Aan de Munderweg op het terrein van OS Munderbuit­en en vanuit de ingang van de school tot langs de straat stonden mensen gisteren uren in een lange rij om een steunpakke­t te kunnen bemachtige­n.
Aan de Munderweg op het terrein van OS Munderbuit­en en vanuit de ingang van de school tot langs de straat stonden mensen gisteren uren in een lange rij om een steunpakke­t te kunnen bemachtige­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname