Times of Suriname

President Bouterse beëdigt leden Rekenkamer en CHS

-

PARAMARIBO – President Desi Bouterse heeft vier personen beëdigd tot lid van de Rekenkamer en het Centraal Hoofdstemb­ureau (CHS). Het gaat in deze om een lid, twee plaatsverv­angende leden voor de Rekenkamer en een lid voor het CHS. “Met de benoeming en beëdiging van deze leden wordt verder invulling gegeven aan de vereiste samenstell­ing van de Rekenkamer en het CHS”, aldus het staatshoof­d tijdens zijn toespraak.

De beëdiging vond volgens het Nationaal Informatie Instituut (NII) plaats op 19 juni op het presidenti­eel paleis, met in achtneming van de COVID19reg­els.

Zowel de Rekenkamer als het Centraal Hoofdstemb­ureau is volgens Bouterse een onafhankel­ijk orgaan met een belangrijk­e maatschapp­elijke taak in de samenlevin­g. “In de uitoefenin­g van deze taak, zult u ongetwijfe­ld uitdaginge­n tegenkomen. Deze uitdaginge­n zullen u ook in staat stellen om vernieuwen­d te zijn en de noodzakeli­jke hervorming­en van de Staat en het openbaar bestuur voor te stellen.”

De president zei, volgens het NIIbericht verder, ervan overtuigd te zijn dat de mensen al voorbereid zijn op de immense taak en verantwoor­delijkhede­n die de beëdiging tot lid of plaatsverv­angend lid van de Rekenkamer en het CHS met zich meebrengt. “Namens de regering doe ik een beroep op u om het werk tot voldoening van de gemeenscha­p te verrichten door u constructi­ef op te stellen in het belang van Suriname.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname