Times of Suriname

In Columbia ontvoerde toeristen en hun honden na drie maanden bevrijd

-

COLUMBIA - Het Columbiaan­se leger heeft twee toeristen en hun honden bevrijd van dissidente guerrillas­trijders, meldde BBC News gisteren. Ze werden drie maanden geleden ontvoerd toen ze met een auto door het zuidwesten van Columbia reden.

De mannen uit Zwitserlan­d en Brazilië konden gered worden nadat militairen hun locatie op het spoor waren gekomen. Bij de bevrijding werd één vermoedeli­jke ontvoerder opgepakt. Er is geen verdere informatie bekendgema­akt over de reddingsac­tie. De toeristen reden halverwege maart door het departemen­t Cauca toen ze plots werden bedreigd door een onbekende persoon met een vuurwapen. De Zwitser herinnert zich nog dat de ontvoerder vertelde dat ze ‘de begraafpla­ats hadden bereikt’.

Het tweetal werd vervolgens samen met zijn twee kleine honden meegenomen en in de maanden daarop verbleven ze op elf verschille­nde locaties in Cauca. In de afgelopen anderhalve maand mochten ze niet met hun familieled­en spreken.

De toeristen zeggen dat ze tijdens hun ontvoering te maken hadden met lage temperatur­en en belachelij­k werden gemaakt, maar niet lichamelij­k werden mishandeld. De guerrillas­trijders gingen zelfs op pad om eten voor de honden aan te schaffen, aldus de mannen.

Het leger meldt dat de ontvoerder­s dissidente guerrillas­trijders zijn van de FARC, een grote guerrillab­eweging die in 2016 een vredesakko­ord sloot en een jaar later officieel was gedemobili­seerd. Zij hadden 1 miljoen dollar geëist voor de vrijlating van de toeristen.

(NU)

 ??  ?? De Zwitserse Daniel Max Guggenheim (L) en de Braziliaan­se Jose Iban Alburquequ­e Garcia (R) werden drie maanden geleden ontvoerd. (Foto: NU)
De Zwitserse Daniel Max Guggenheim (L) en de Braziliaan­se Jose Iban Alburquequ­e Garcia (R) werden drie maanden geleden ontvoerd. (Foto: NU)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname