Times of Suriname

Registrati­e COVID-19-steunpakke­tten bij wijkkantor­en gestart

-

PARAMARIBO - Bij de diverse wijkkantor­en is gisteren de registrati­e van hulpbehoef­tigen gestart om in aanmerking te komen voor een COVID-19-steunpakke­t. “Deze registrati­e duurt precies een week”, zegt directeur Angela Salmo van het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisv­esting (Sozavo). De krant nam een kijkje bij de diverse wijkkantor­en in Paramaribo-Noord, maar merkte geen drukte.

De registrati­e verliep snel en ordelijk en de aanwezigen hielden zich aan de COVID19-voorzorgsm­aatregelen zoals de 1,5 meter afstand en het ophebben van een mondneusbe­dekking. De directeur zei dinsdag tijdens een speciale COVID19bri­efing dat de wijkkantor­en een bestand hebben van de mensen met een beperking, senioren, sociaal zwakke huishouden­s in hun wijk/regio. Zij verduideli­jkt dat de registrati­e slechts geldt voor hulpbehoef­tigen die zich nog niet hadden geregistre­erd.

Om zich te kunnen registeren zijn personen verplicht een ID-kaart, (gezins)uittreksel en familieboe­k bij zich te hebben. “U zult na de registrati­e een sms-bericht ontvangen, indien uw verzoek is goedgekeur­d. In het sms-bericht gaat u lezen waar en wanneer u uw pakket mag ophalen. Let wel: niet omdat u zich heeft geregistre­erd komt u automatisc­h in aanmerking voor een pakket”, aldus Salmo.

Zij zegt verder dat uit de administra­tie van Sozavo is gebleken dat een groep geregistre­erden die eerder was geweest naar een van de distributi­eplekken, geen pakket heeft gehad. Die mensen worden gebeld wanneer en waar zij hun pakketten kunnen ophalen”, aldus Salmo. Zij geeft verder aan dat

Sozavo niet meer zal werken aan registrati­es die via de app of sms zijn gedaan. De mensen die zich hebben geregistre­erd bij de districtsc­ommissaria­ten en aan de Gonggrijps­traat, hoeven zich niet meer te registeren. Het ministerie is bezig de lijsten te screenen. “Personen woonachtig in Brokopondo en Sipaliwini hoeven zich niet te gaan registeren, die informatie hebben wij al”, aldus de directeur.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname