Times of Suriname

Klanten nutsbedrij­ven en banken geïrriteer­d door lange rijen en slechte accommodat­ie

-

NICKERIE - Na twee weken hun deuren te hebben gesloten voor het publiek, hebben de nutsbedrij­ven en de banken maandag hun deuren weer geopend. Het was te verwachten dat er een drukte zou zijn bij deze bedrijven, omdat de mensen aan hun verplichti­ngen willen voldoen. Bij de NV Energiebed­rijven Suriname (EBS), Telesur en de Surinaamsc­he Waterleidi­ng Maatschapp­ij zijn er vanaf maandag dan ook meterslang­e rijen van mensen te zien.

Behalve dat er veel mensen in de rij staan wordt de rij ook nog langer vanwege de twee meter fysieke afstand die men in acht moet nemen. Door de slechte voorzienin­gen die de bedrijven getroffen hebben, raken de mensen vaak geïrriteer­d en vragen zich af of dat de behandelin­g is die zij verdienen. Bij de meeste bedrijven is een kleine tent opgezet waaronder slechts een klein deel van de vele klanten kan plaatsneme­n.

Bij de EBS Nickerie was de rij van mensen die hun beurt volgden om de stroomreke­ning te betalen opvallend, omdat het vrijwel een hele straat in beslag nam. Dit was tot gisteren nog het geval. Door de wisselvall­ige weersomsta­ndigheden was het voor de mensen een hele ontbering om zo lang afwisselen­d in de zon en de regen te staan. Velen vragen zich af of de stroomleve­rancier door de ontstane situatie vanwege de COVID-19-maatregele­n ook geen maatregele­n kon treffen door extra kassa’s te zetten, zodat de afhandelin­g van de klanten sneller en efficiënte­r kan verlopen. Vanwege de lange rij moest de straat door de politie worden afgesloten zodat er geen gevaar was voor het verkeer.

 ??  ?? Een lange rij vormde zich gisteren bij de EBS in Nieuw Nickerie. (Foto: Ashley Lieveld)
Een lange rij vormde zich gisteren bij de EBS in Nieuw Nickerie. (Foto: Ashley Lieveld)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname