Times of Suriname

Cornelius Haga Lyceum heeft nieuw bestuur

-

AMSTERDAM - Het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam heeft weer een bestuur. Raşit Bal is aangesteld als dagelijks bestuurder en Saskia Grotenhuis is interimdir­ecteur. De twee moeten de rust op de school herstellen en het onderwijs weer op de rit krijgen.

Bal geldt als pionier van het islamitisc­h onderwijs in Nederland en heeft een lange staat van dienst als docent, adviseur en directeur. Ook was hij medeoprich­ter en voorzitter van Contactorg­aan

Moslims en Overheid. Bij het Haga Lyceum geeft hij leiding aan de staf en houdt hij toezicht op de directie. Grotenhuis is van huis uit onderwijsk­undige. Zij gaat tot de zomervakan­tie de huidige situatie op het gebied van onderwijs, personeel en organisati­e in kaart brengen en kijken waar de uitdaginge­n zitten. Dan komt ze met een voorstel voor een plan van aanpak.

Het Cornelius Haga Lyceum heeft een turbulente periode achter de rug, die uitliep op een bestuurscr­isis. De rechter moest eraan te pas komen om daar een eind aan te maken. De reuring begon vorig jaar maart, nadat de islamitisc­he middelbare school door de inlichting­endienst AIVD ervan was beticht banden te hebben met extremisti­sche figuren. Toenmalig directeurb­estuurder Soner Atasoy weigerde op te stappen en raakte verwikkeld in gedoe met onderwijsm­inister Arie Slob, de onderwijsi­nspectie, medebestuu­rsleden en het stadsbestu­ur. (De Telegraaf)

 ??  ?? Leerlingen van het Amsterdams­e Cornelius Haga Lyceum aan het begin van de schoolweek.
(Foto: MSN)
Leerlingen van het Amsterdams­e Cornelius Haga Lyceum aan het begin van de schoolweek. (Foto: MSN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname