Times of Suriname

Hirving Lozano wint ‘onmogelijk’ kopduel

-

VOETBAL - Napoli heeft dinsdagavo­nd goede zaken gedaan in de strijd om een Champions League-ticket. Zes dagen na de winst van de Coppa Italia ten koste van Juventus, dankzij een doorslagge­vende penalty van Arek Milik in de noodzakeli­jke strafschop­penreeks, was het team van trainer Gennaro Gattuso met 0-2 te sterk voor Hellas Verona door doelpunten van Milik en Hirving Lozano.

“We zijn al enige tijd met zijn management in gesprek”, vertelde Giuntoli voor aanvang van de wedstrijd, in gesprek met DAZN. “Er zijn nog veel wedstrijde­n te spelen. Beide partijen zijn momenteel de situatie aan het beoordelen. Er is nog geen akkoord, al staan we daar wel voor open. Zo niet, dan zal hij op de transferli­jst worden geplaatst. We hebben het over een voetballer die veel geld waard is.” Hoewel het contract van Milik nog maar een jaar doorloopt, hanteert Napoli naar verluidt een vraagprijs van vijftig miljoen euro. Met name concurrent Juventus zou belangstel­ling hebben.

Het antwoord van Milik volgde op het veld: de exspeler van onder meer Ajax sloeg na 37 minuten toe. Na een hoekschop van Matteo Politano vanaf links kopte de Pool de bal diagonaal in de verste hoek achter Marco Silvestri. Napoli was een kwartier eerder goed weggekomen toen de vrijstaand­e Valerio Verre op een meter van het doel de bal met zijn borst over de lat kreeg. De zes minuten voor tijd voor Matteo Politano ingevallen Lozano bepaalde in de slotfase de eindstand: na een fors indraaiend­e hoekschop van Faouzi Ghoulam vanaf rechts werkte hij de bal bij de tweede paal binnen door de 18 centimeter langere Amir Rrahmani in de lucht te verslaan: 0-2. Lozano, die een stroeve relatie met Gattuso onderhoudt en door Giuntoli al op de transferli­jst zou zijn geplaatst, had sinds 9 februari geen enkele wedstrijd meer gespeeld. Het laatste doelpunt van de Mexicaan dateert zelfs van 23 november, in de uitwedstri­jd tegen AC Milan (1-1). (VP)