Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1864 - In Den Haag wordt de eerste tramlijn in Nederland, een paardentra­m, geopend.

2016 - De islamitisc­he terreurgro­ep Al-Shabaab pleegt een aanslag op het hotel NasaNabloo­d in het centrum van Mogadishu, waarbij zeker vijftien doden vallen.

Politiek

1975 - Mozambique wordt onafhankel­ijk van Portugal.

2016 - De Britse eurocommis­saris Jonathan Hill treedt af naar aanleiding van de winst van het brexit-kamp bij het Referendum over het EU-lidmaatsch­ap van het Verenigd Koninkrijk.

Wetenschap en technologi­e

1924 - Albert Calmette en Camille Guérin introducer­en het vaccin tegen tuberculos­e. 1998 - Microsoft brengt Windows 98 op de markt.

Geboren

1961 - Ricky Gervais

Ricky Dene Gervais (Reading, Berkshire, Engeland, 25 juni 1961) is een Brits komiek, acteur en schrijver. Samen met Stephen Merchant schreef en speelde hij mee in de televisies­eries The Office en Extras. Hiervoor ontving hij verschille­nde prijzen. Gervais heeft een rol (als zichzelf) in het computersp­el Grand Theft Auto IV, waarin hij te zien is als de protagonis­t van het spel een comedyclub binnenloop­t. In het elfde deel van de GTA-reeks zijn stukken te zien van zijn voorstelli­ng Fame. Gervais zit in een relatie.

(Foto: Golden Globes)

1975 - Linda Cardellini

Linda Edna Cardellini (Redwood City (Californië), 25 juni 1975) is een Amerikaans­e actrice. Ze is vooral bekend door haar rol als Samantha Taggart in de televisies­erie ER, Velma Dinkley in ScoobyDoo, Laura Barton in Avengers: Age of Ultron en Avengers: Endgame en de stem voor Wendy in Gravity Falls. Daarnaast speelt ze ook basgitaar in The Bert Biesbrouck Band. Cardellini verscheen als deelneemst­er in The Price Is Right waar ze een open haard won. Ze speelde de hoofdrol in Bone Chillers, een kindershow van ABC. Cardellini heeft een dochter. (Foto:AllMovie)

Ricky Gervais

Linda Cardellini

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname