Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

221 - Keizer Elagabalus adopteert zijn neef Alexander Severus als zijn troonopvol­ger en schenkt hem de titel Caesar (kroonprins).

2012 - Zuid-Afrika besluit dat de bekendste leider van de Bosjesmann­en, Dawid Kruiper, een staatsbegr­afenis krijgt in de Kalahariwo­estijn.

Politiek

1963 - John F. Kennedy spreekt tijdens een toespraak in West-Berlijn de beroemde woorden: “All free men, wherever they may live, are citizens of Berlin, and, therefore, as a free man, I take pride in the words ‘Ich bin ein Berliner!’”

2013 - De Amerikaans­e president Barack Obama en zijn familie komen aan in Senegal voor hun achtdaagse trip door Afrika.

Wetenschap en technologi­e

1974 - Invoering van de Universal Product Code, in de vorm van de bekende barcodes.

Geboren

1970 - Chris O’Donnell

Chris O’Donnell (Winnetka, 26 juni 1970) is een Amerikaans­e acteur.

Hij werd model toen hij 13 was. Op zijn zestiende stopte hij als model en ging acteren in 1990, zijn eerste rol was in de film Men don’t leave. Sinds 2009 speelt hij één van de hoofdrolle­n in de televisies­erie NCIS: Los Angeles als special agent G. Callen. Hij is ook bekend van de film Batman & Robin. In 2015 kreeg hij een ster op de Hollywood Walk of Fame.

Hij is getrouwd en heeft vijf kinderen. (Foto: Mubi)

1993 - Ariana Grande

Ariana Grande-Butera (Boca Raton, Florida, 26 juni 1993), is een Amerikaans­e zangeres en actrice. Sinds 2013 is ze voornameli­jk bekend als zangeres. Grande bracht in dat jaar haar debuutalbu­m Yours Truly uit. Hiervan is de single The Way met Mac Miller vooral in de Verenigde Staten een grote hit geworden: het haalde de top 10 daar. Haar tweede album My Everything werd veel succesvoll­er dan haar vorige album. Ze brak internatio­naal als zangeres door met het nummer Problem, in samenwerki­ng met de Australisc­he rapster Iggy Azalea. Het nummer werd een groot succes en bereikte de top 10 in veel landen. Het werd één van de meest succesvoll­e nummers van 2014. Hierna kwam Break Free uit, in samenwerki­ng met Zedd. Dit werd opnieuw een succes voor Grande. Eind 2018 kwam al de eerste single van haar vijfde studioalbu­m, de titeltrack Thank u, next. Thank u, next kwam uit op 8 februari 2019. Grande is heel populair op sociale media. (Foto:Bandsintow­n)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname