Times of Suriname

Drie personen Paramaribo-Noord testen positief

-

PARAMARIBO – Van alle testen die tijdens de tweede dag van de drive and walk throughtes­tlocaties van het Bureau voor Openbare Gezondheid­szorg (BOG) zijn uitgevoerd in de omgeving van Paramaribo-Noord, blijken drie personen positief te zijn getest op COVID-19. Dit zegt epidemiolo­og Radjesh Ori aan de krant. “Deze drie personen zijn intussen al op de hoogte gebracht van hun resultaten en in isolatie geplaatst. Alle andere personen die in Paramaribo-Noord zijn getest tijdens dit project van het BOG zijn negatief bevonden op het virus”, zegt Ori.

Gedurende de tweede dag van de drive and walk throughtes­ten werden voornameli­jk locaties aangedaan in de omgeving van de Tourtonnel­aan, Anamoe-, Gonggrijp- en Prinsesses­traat, alsook delen van Maretraite, Tourtonne en Rainville. “Paramaribo­Noord wordt gezien als een van de 'red zone', omdat er al eerder grote groepen mensen uit deze omgevingen positief zijn getest op het virus. De mensen konden tijdens de drive and walk through zelf naar ons toestappen als ze de symptomen vertoonden en graag getest wilden worden. Wij gaan dit project evalueren en zullen nagaan of wij ermee doorgaan of niet”, zegt Ori.

De resultaten van de derde dag van de drie testlocati­es van het BOG die voornameli­jk in de omgeving van Ephraimsze­gen is uitgevoerd, zullen pas vandaag binnen zijn. Intussen staat de COVID-19-teller in Suriname op 389 met 198 actieve gevallen. Tot nu toe zijn 10 personen overleden als gevolg van COVID-19 en 181 zijn genezen verklaard. Acht personen liggen als gevolg daarvan op de ICU van de ziekenhuiz­en en 284 personen zijn momenteel in quarantain­e.

MN

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname