Times of Suriname

Geerlings-Simons neemt afscheid van DNA

-

PARAMARIBO - Jennifer Geerlings-Simons laat De Nationale Assemblee (DNA) met een tevreden gevoel achter. Gisteren was haar laatste werkdag als voorzitter van het Hoogste College van Staat. Maandag wordt Soewarto Moestadja als oudste gekozen lid door president Desi Bouterse benoemd als fungerend voorzitter van DNA. Geerlings-Simons houdt het na 24 jaar voor gezien wat betreft het parlement.

Het was volgens haar nimmer de bedoeling om wederom DNA-voorzitter te worden of lid van het parlement. Indien de Nationale Democratis­che Partij regeermach­t had verworven zou zij graag een bijdrage willen leveren in de uitvoerend­e macht. Dat zij niet heeft bewilligd als DNA-lid, ondanks het feit dat zij zich kandidaat stelde, mag volgens haar niet als volksbedro­g worden beschouwd. Zij reageert hiermee op critici die haar op de vingers tikken. Volgens Geerlings-Simons is er niets aan de hand. Zij verwijst naar onder andere Chandrikap­ersad Santokhi die ook gekozen is voor DNA, maar de overstap zal maken naar de regering.

Geerlings-Simons verlaat de politiek in ieder geval niet. Zij zegt haar politieke werk verder te vervolgen in partijverb­and. Ook haar werk als arts en ander sociaal werk zal zij wederom oppakken. “Er zijn dingen die ik niet kon doen als voorzitter, maar die mijn hart altijd nabij zijn gebleven: de preventiev­e gezondheid­szorg, onderwijs, afstandson­derwijs en ICT in education. Dat zijn allemaal dingen die ik heb gedaan in mijn leven”, zegt Geerlings-Simons. “Ik heb gewoon altijd mijn werk gedaan zoals ik dacht dat het moest, en dan brengt het leven je waar je moet zijn. Ik leef volgens dat adagium. Ik ga dus gewoon verder met dingen te doen waarvan ik denk dat dat een bijdrage levert aan de samenlevin­g, en waarvoor ik een drive voel. Dan zal ik komen waar het leven mij brengt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname