Times of Suriname

Verdachte wist vooraf niets af van inbraak

-

PARAMARIBO - Een jongeman die is aangehoude­n voor de inbraak in een cellshop, wist niet van tevoren dat een strafbaar feit zou worden gepleegd. Hij heeft bij de inbraak diverse verwonding­en aan zijn handen opgelopen.

De verdachte, die juridische bijstand krijgt van advocaat Therese Roos, was bij de barbershop van zijn broer. Een vriend van hem kwam daar samen met een ander. De broer sloot zijn barbershop, waarna hij de verdachte zei om te gaan slapen. Echter, de vriend dwong er bij de verdachte op aan met hem te gaan wandelen. De verdachte ging uiteindeli­jk mee.

Volgens hem liet de vriend de auto die bestuurd werd door de derde man, in de omgeving van een cellshop stoppen. Hij stapte uit en ging naar de cellshop. Hij vroeg de verdachte mee te komen. Hij sloeg de glazen ruit van de cellshop stuk die opgevangen werd door de jongeman. De jongeman liep toen verwonding­en op.

Van de vriend moest hij ook de cellshop binnengaan, maar hij was bang. Toch ging hij op den duur naar binnen. Hij zag de vriend laptops en mobiele telefoons buitmaken. Hij moest ook enkele spullen vasthouden waarmee hij naar de auto rende. Zij stapten in de wagen en hij werd thuis afgezet. De vriend nam alle gestolen spullen met zich mee, maar bracht die naderhand terug.

advertenti­e

Hij wilde de spullen bij de woning van de broer van de jongeman achterlate­n, maar de broer wilde dat niet. De broer wist niets af van de inbraak. De vriend liet toch een deel van de spullen achter het huis achter en ging weg. De politie ging op het adres en trof een deel van de gestolen goederen aan. Zij hield de jongeman aan. De twee andere mannen zijn nog voortvluch­tig. Volgens de verdachte, die first offender is, was hij niet vooraf op de hoogte van de plannen van zijn vriend.

WJ

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname