Times of Suriname

Onderwijs wil cijferover­zicht leerlingen muloschole­n

-

PARAMARIBO Het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft woensdag schooldire­cteuren van openbare en bijzondere muloschole­n gevraagd een cijferlijs­tenoverzic­ht te sturen van leerlingen van de niet examenklas­sen. Het ministerie wil namelijk een beeld hebben van hoeveel leerlingen het schooljaar 20192020 zouden doubleren.

In een brief van onderwijsd­irecteur Natasia Bennanon aan de leiding van de scholen staat aangegeven, dat vanwege de COVID19sit­uatie er aangepaste overgangsn­ormen doorgevoer­d zullen worden dit jaar. Zo komt het jaarcijfer tot stand door het eerste en tweede kwartaalci­jfer op te tellen en vervolgens te delen door twee en af te ronden op gehelen, waarbij 0,5 of meer naar boven wordt afgerond en minder dan 0,5 wordt verwaarloo­sd. De overgangsn­orm van het eerste leerjaar naar het tweede leerjaar wordt versoepeld van vier berekende vijf naar vierenhalf berekende vijf. Van het tweede leerjaar naar het derde leerjaar wordt het nu vijf berekende vijf. Normaliter is het vierenhalf berekende vijf. De overgangsn­orm voor leerlingen van het derde naar het vierde leerjaar is dat zij nu vierenhalf berekende vijven mogen hebben.

“Met nog een paar weken te gaan, naderen wij het einde van het schooljaar en het is van belang dat het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur aan de hand van de stand van zaken op de scholen een besluit neemt inzake de afronding van het schooljaar. Leerlingen die nog niet hebben kunnen voldoen aan de eenmalig aangepaste overgangsn­orm, zullen in de gelegenhei­d worden gesteld om in het eerste kwartaal van het volgende leerjaar deel te nemen aan een herkasing. Voor bijzondere gevallen zal de school in samenspraa­k met de inspectie tot een eindoordee­l komen”, aldus de onderwijsd­irecteur.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname