Times of Suriname

Meer dan de helft inwoners Tokio wil geen Olympische Spelen 2021

-

OLYMPISHE SPELEN - Iets meer dan de helft van de inwoners van Tokio is gekant tegen een organisati­e van de Olympische Spelen in de zomer van 2021 in hun stad. Dat bleek uit een peiling die vandaag werd bekendgema­akt. De Spelen hadden oorspronke­lijk deze zomer in de Japanse hoofdstad moeten plaatsvind­en, maar de coronapand­emie stak daar een stokje voor.

Van de ondervraag­de personen zei 51,7 procent te hopen dat de Spelen volgend jaar opnieuw worden uitgesteld of geannuleer­d. Van hen wilde 46,3 procent de olympiade wel graag in de zomer van 2021 ontvangen.

Meer in detail wilde 27,7 procent een volledige annulering en stemde 24 procent in met een tweede uitstel. Van de ondervraag­den koos 31,1 procent voor een ingeperkte olympiade, terwijl slechts 15,2 procent ongewijzig­de Spelen wilde ontvangen.

Het onderzoek werd telefonisc­h gevoerd door persagents­chap Kyodo en televisiez­ender Tokyo MX tussen 26 en 28 juni. Er werkten 1.030 personen mee aan de enquête.

De Olympische en Paralympis­che Spelen in Tokio werden eind maart met een jaar uitgesteld vanwege de wereldwijd­e coronacris­is. Het Internatio­naal Olympisch Comité (IOC) en het Japanse organisati­ecomité verklaarde­n nadien meermaals dat een tweede uitstel niet tot de mogelijkhe­den behoort. Indien het evenement in de zomer van 2021 niet kan doorgaan, wordt het voor de atleten wachten tot in Parijs in 2024. De Spelen moeten volgend jaar starten op 23 juli en eindigen op 8 augustus.

(HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname