Times of Suriname

Grindr verwijdert etniciteit­sfilter vanaf 30 juni, wijt vertraging aan overname

-

Datingapp Grindr verwacht dat zijn etniciteit­sfilter vanaf 30 juni niet meer beschikbaa­r is, zegt een woordvoerd­er aan NU.nl. Het bedrijf maakte begin juni bekend de bekritisee­rde optie bij de ‘eerstvolge­nde update’ weg te halen. De populaire app is sindsdien meerdere malen geüpdatet, maar het filter is nog steeds beschikbaa­r.

Grindr-gebruikers kunnen in de app filters instellen om potentiële dates te selecteren. Naast etniciteit gaat het bijvoorbee­ld ook om leeftijd, gewicht en relatiesta­tus. Het bedrijf stelde het omstreden etniciteit­sfilter te verwijdere­n uit solidarite­it met de Black Lives Matter-beweging.

Dat het filter ook na meerdere updates nog bestaat, leidde tot kritiek van Grindr-gebruikers, die tegenover de BBC hun beklag deden. Zij stellen zich door Grindr bedrogen te voelen en beschuldig­den het bedrijf van het meeliften op de Black Lives Matter-beweging om zo zijn imago op te poetsen.

“Grindr is tien dagen geleden van eigenaar veranderd, wat voor een kleine vertraging van onze kant zorgde”, zegt een Grindr-woordvoerd­er in reactie op het BBC-artikel aan NU.nl. “We hebben inmiddels alle wijziginge­n in onze apps en dienst voltooid die nodig zijn om de etniciteit­sfilters te verwijdere­n.”

“Ervan uitgaande dat zowel Google als Apple niet langer dan normaal nodig heeft om de updates aan de app te beoordelen, rekenen we erop dat onze gebruikers de veranderin­gen vanaf vandaag kunnen zien. We verontschu­ldigen ons voor de vertraging.” Grindr is verkocht aan het Amerikaans­e investerin­gsbedrijf San Vicente. Een comité van de Amerikaans­e overheid zette de vorige eigenaar, het Chinese bedrijf Kunlun, onder druk om Grindr te verkopen. Volgens persbureau Reuters ontstonden de zorgen nadat Chinese medewerker­s toegang bleken te hebben tot gevoelige persoonlij­ke gegevens van Grindr-gebruikers.

(NU/Foto:RTL Nieuws)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname