Times of Suriname

“Ik denk dat ik best wel tevreden mag zijn”

Misiekaba:

-

PARAMARIBO - Andre Misiekaba is niet ontevreden over wat hij de afgelopen tien jaar heeft verzet als fractielei­der van de NDP in De Nationale Assemblee (DNA) en daarna als minister van Sociale Zaken en Volkshuisv­esting (Sozavo). De komende vijf jaar zal hij vanuit de oppositieb­anken zijn bijdrage moeten leveren, aangezien zijn partij met tien zetels is teruggeval­len. Ontevreden is hij in elk geval niet over zijn bijdrage aan tien jaar kabinet Bouterse aan de macht.

“Ik denk dat ik best wel tevreden mag zijn met wat we hebben verzet in dat ene jaar. Ik kijk echt tevreden terug en ben blij dat ik in de gelegenhei­d was om dat te kunnen doen”, zegt hij over het ambt als minister op Sozavo. Tot en met de presidents­verkiezing­en die voor de komende week zijn gepland, is

Misiekaba zowel minister als DNA-lid.

De verwachtin­g is dat Chandrikap­ersad Santokhi gekozen wordt als president van Suriname. Misiekaba zegt dat het nieuwe kabinet vanuit de oppositieb­anken op zijn ondersteun­ing mag rekenen daar waar het nodig is. “In het belang van Suriname”, stelt hij. “Constructi­ef, maar natuurlijk kritisch de regering begeleiden. We willen allemaal het beste van Suriname. Zolang de regering dat pad opgaat, zal ze onze ondersteun­ing krijgen. Waar we denken dat het fout gaat zullen we onze kritische noot laten horen”, aldus Misiekaba die tevens ondervoorz­itter is van de NDP.

De partij herdacht zaterdag haar 33-jarig bestaan. De verkiezing­snederlaag en COVID-19 zorgden voor een vrijwel bedrukte stemming en leegte in partijcent­rum OCER.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname