Times of Suriname

Netanyahu spreekt van noodsituat­ie in Israël door corona

-

ISRAЁL Door de heroplevin­g van het coronaviru­s is in Israël sprake van een noodsituat­ie. Dat heeft premier Benjamin Netanyahu gisteren gezegd tijdens een kabinetsbe­raad. “We zitten midden in een nieuwe coronaaanv­al. Het gaat om een zeer sterke uitbraak, wereldwijd én bij ons.” De regering komt vandaag opnieuw bijeen om te praten over verdere beperkende maatregele­n. “Als we de verspreidi­ng van het virus niet stoppen, is dat zowel slecht voor de gezondheid als voor de economie. Het zal veel burgers van de staat Israël het leven kosten”, waarschuwd­e Netanyahu.

Het aantal nieuwe coronabesm­ettingen is al verscheide­ne dagen verontrust­end. Vrijdag kwamen er in 24 uur tijd voor het eerst meer dan duizend bij. Toen was de versoepeli­ng van de lockdown al teruggedra­aid. In gebedshuiz­en, feestzalen, bars en clubs mogen nog maar vijftig personen tegelijk binnen zijn. Dat waren er daarvoor 250. In andere afgesloten ruimtes mogen nog maar maximaal twintig mensen samenkomen. Volgens het Ministerie van Volksgezon­dheid zijn tot dusver 29.366 Israëliërs bewezen geïnfectee­rd geraakt met corona, 330 van hen zijn aan COVID19 overleden. Staatssecr­etaris Yoav Kisch noemde in

de tweede golf coronabesm­ettingen ernstiger dan de eerste. Deskundige­n houden er rekening mee dat de komende twee weken mogelijk 300 patiënten moeten worden opgenomen met ernstige ziektevers­chijnselen. Gisteren lagen nog 86 mensen met corona in een ziekenhuis, van wie 29 aan de beademing.

(De Telegraaf)

 ??  ?? Premier Benjamin Netanyahu tijdens een kabinetsbe­raad. (Foto: De Telegraaf)
The Jerusalem
Post
Premier Benjamin Netanyahu tijdens een kabinetsbe­raad. (Foto: De Telegraaf) The Jerusalem Post

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname