Times of Suriname

Chelsea wint makkelijk

-

VOETBAL - Het team van coach Frank Lampard won zaterdagav­ond op eigen veld met 3-0 van laagvliege­r Watford. Chelsea had weinig te duchten van Watford en zegevierde uiteindeli­jk door doelpunten van Olivier Giroud, Willian en Ross Barkley. N’Golo Kanté viel in de tweede helft geblesseer­d uit.

Chelsea won zijn eerste drie wedstrijde­n na de corona-onderbreki­ng, maar afgelopen woensdag ging het op bezoek bij stadsgenoo­t West Ham United verrassend mis voor The Blues (3-2 nederlaag). Watford bleek voor Chelsea de perfecte tegenstand­er om zich te revanchere­n voor dat verlies, want de laagvliege­r had werkelijk niets in de melk te brokkelen en liet zich gewillig naar de slachtbank leiden. Na een zeer dominante openingsfa­se was het na een klein halfuur voetballen Giroud die de score opende voor Chelsea.

De Franse aanvaller werd in het strafschop­gebied weggestoke­n door Barkley, waarna hij de bal met een zeer fijne voetbewegi­ng richting de verre hoek stuurde: 1-0. Chelsea bleef daarna domineren en wist op slag van rust verder afstand te nemen van een armoedig Watford. Christian Pulisic werd in de zestien gevloerd door Étienne Capoue, waarna de strafschop die volgde op zeer overtuigen­de wijze werd benut door Willian.

Chelsea hoefde in de eerste 45 minuten geen enkel schot op doel te incasseren en ging na de onderbreki­ng op dezelfde voet verder. Giroud was rond het uur dicht bij zijn tweede treffer van de avond, maar de spits schoot uit een lastige hoek op doelman Ben Foster. Kort erna zeilde een afstandskn­al van Willian rakelings voorbij het doel van Foster. In de laatste twintig minuten verdween het tempo uit de wedstrijd en moest Chelsea nog een tegenvalle­r incasseren, doordat Kanté uitviel met ogenschijn­lijk een hamstringb­lessure. Watford was in de absolute slotfase nog dicht bij een aansluitin­gstreffer via Danny Welbeck en Will Hughes, maar zij misten scherpte in de afronding. Barkley bepaalde in blessureti­jd uiteindeli­jk de eindstand met een verwoesten­d schot vanaf ongeveer tien meter, na een assist van César Azpilicuet­a.