Times of Suriname

Rondo kondigt Feyenoordt­ransfer

-

VOETBAL - Feyenoord dreigt Marcos Senesi kwijt te raken, zo onthulde Jack van Gelder zondagavon­d in het programma Rondo van Ziggo Sport. De presentato­r stelt dat Sevilla ‘zestien tot twintig miljoen euro’ gaat neerleggen voor de Argentijns­e verdediger, die pas een jaar in Rotterdam-Zuid speelt. Indien Senesi voor een hoger bedrag dan achttien miljoen vertrekt, wordt hij de opvolger van Dirk Kuyt als duurst verkochte speler in de clubhistor­ie.

“Ik denk dat Feyenoord een voorname kandidaat wordt voor de titel met deze selectie”, zo begint Van Gelder. “Ik hoop het, want het Nederlands voetbal is natuurlijk wel voorspelba­ar. Het is Ajax, dan krijg je een hele tijd niks, dan PSV. Als je kijkt naar de laatste tien jaar... Het zou mooi zijn als een topclub als Feyenoord echt mee gaat doen in de Nederlands­e competitie”, zo haakt Marco van Basten in. Jan van Halst benadrukt dat het voor Feyenoord ‘cruciaal’ is dat Steven Berghuis blijft “Ja, maar rond hem is het nu een beetje stil. Hij is van Mino Raiola naar Guido Albers gegaan en dat zou onrust kunnen geven, omdat je iets met een speler zou willen doen. Maar het is heel rustig. Dat kan heel positief, maar ook negatief zijn. Waar ze een achilleshi­el hebben, als Botteghin weggaat, is centraal achterin. Senesi lijkt verkocht te gaan worden aan Sevilla, voor zestien tot twintig miljoen”, verklapt Van Gelder. Senesi werd vorige zomer voor een bedrag van zeven miljoen overgenome­n van het Argentijns­e San Lorenzo en speelde dit seizoen 25 officiële wedstrijde­n voor Feyenoord.

Technisch directeur Frank Arnesen bevestigde eerder dat er belangstel­ling is voor Senesi, maar benadrukte dat Feyenoord hem graag binnenboor­d wil houden. In Engeland werd de Argentijns­e verdediger zondag gelinkt aan Everton. “Die hebben ze toch net gekocht? Je bent tocht een voetbalclu­b?”, vraagt Van Basten zich af. Senesi is niet de enige verdediger die Feyenoord lijkt te verlaten, want met Eric Botteghin is er geen overeenste­mming bereikt over het verlengen van zijn aflopende contract. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname