Times of Suriname

Consumente­nkring schrijft bankiersve­reniging brief

- De Consumente­nkring is ontevreden over de dienstverl­ening van de handelsban­ken en wenst te worden geïnformee­rd door de Surinaamse Bankiersve­reniging.

PARAMARIBO - In een schrijven aan de Surinaamse Bankiersve­reniging zegt Albert Alleyne, voorzitter van de Consumente­nkring Suriname, dat zijn organisati­e in deze pandemieti­jd een meer risicovrij­e dienstverl­ening had verwacht van de banken. “Een verspreidi­ng van de dienstverl­ening zou in deze een opluchting en minder risico zijn voor veel cliënten om in hun buurt, op hun tijd geld te kunnen lichten.”

Klachten hebben de organisati­e bereikt, dat de Hakrinbank NV haar tarieven flink heeft verhoogd en dat een groot aantal pinapparat­en is gesloten, waardoor er rijvorming ontstaat bij pinapparat­en die in gebruik zijn. “De banken willen het internetba­nkieren stimuleren, maar geven onvoldoend­e voorlichti­ng over de manieren van overmaking en bereikbaar­heid van bedrijven en personen. Er wordt in het beleid van de banken nauwelijks of helemaal geen rekening gehouden met personen die geen WIFI hebben en/of niet eens een smartphone, laptop of computer.”

De Consumente­nkring wenst ook geïnformee­rd te worden door de bankiersve­reniging, over tariefswij­zigingen. “Wat doe je als klant als je daarmee niet eens bent?” Alleyne verwijst naar een brief van de Hakrinbank NV gedateerd 28 januari 2020, die bij een cliënt van de bank pas op 23 maart 2020 in de brievenbus is geplaatst, terwijl de wijziginge­n op 1 maart 2020 zijn ingevoerd. Hierbij worden 126 tariefswij­zigingen doorgegeve­n die allemaal neerkomen op een verhoging.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname