Times of Suriname

Versoepeli­ng maatregele­n onduidelij­k voor winkeliers

-

PARAMARIBO – “Er zijn onduidelij­kheden bij de winkeliers. Voorheen mochten de winkels tot 2 uur ś middags open, maar nu is er niet bekendgema­akt tot hoe laat ze open mogen. Het is ook niet duidelijk of er nog sprake is van code rood, sinds de COVID-19-maatregele­n versoepeld zijn. We willen weten waarvoor die versoepeli­ng geldt. Er moet ook aangegeven worden waarom er overgegaan is tot versoepeli­ng. We willen het niet achteraf horen en/of gissen¨, zegt Raymond Hasnoe, voorzitter van de Vereniging van Surinaamse Winkeliers.

Hasnoe vertelt, dat de winkels vanwege de onduidelij­kheid normaal tot 10 uur ´s avonds open blijven. ¨Dat is niet de bedoeling. Er moet een tijdslimie­t gesteld worden, omdat je de mensen die hun spullen komen kopen de gelegenhei­d moet bieden op tijd thuis te zijn. De verruiming van tijd heeft te maken met mensen in de gelegenhei­d stellen hun dingen te doen, maar er moet ook rekening gehouden worden met de lockdown. Wat er nu gebeurt, is dat mensen laatste moment nog in groepen naar de winkel lopen om er hun inkopen te doen.¨

Volgens Hasnoe is het ook niet duidelijk bekendgema­akt welke branches wel open mogen, zoals dat eerder wel duidelijk was aangegeven. ¨Er was aangegeven welke sector open mocht, horeca, restaurant­s, meeneemser­vice en dergelijke. De levensmidd­elenwinkel­s mochten wel opengaan, zodat de mensen hun goederen konden gaan kopen. Die duidelijkh­eid mis ik nu. Ook was er aangegeven dat er code rood was, dus we hadden begrepen dat het vrij ernstig is, omdat de clusters ook niet bekend waren.

Als er nu versoepeli­ng komt, dan gaan we ervan uit dat er geen code rood meer geldt¨, zegt Hasnoe.

JL

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname