Times of Suriname

Nepagent en kompanen veroordeel­d

-

PARAMARIBO - Rechter Duncan Nanhoe heeft nepagent Vinod S, Roche M en Rinaldo N gisteren veroordeel­d tot twaalf maanden celstraf, waarvan acht voorwaarde­lijk onder aftrek van de tijd in voorarrest met een proeftijd van drie jaar. Met dit vonnis blijven de mannen op vrije voeten.

De officier van justitie had tegen nepagent Vinod S en Roche M, die eerder zijn veroordeel­d, een jaar celstraf met gevangenne­ming gevraagd voor poging tot beroving op 15 juni vorig jaar. Tegen Rinaldo N, die reeds elf keer is gevonnist, is een jaar en twee maanden celstraf met gevangenne­ming geëist voor poging tot beroving en bezit van hennep. Vinod S werd in politieuni­form aangehoude­n. Op de zitting verklaarde hij dat een klant het uniform in zijn auto had achtergela­ten. Hij trok het aan om indruk te maken op een dame van een escort, maar ontkent de beroving.

Bij de politie had Vinod S de poging tot beroving bekend. Hij verklaarde toen dat hij het politie-uniform van Roche M kreeg.

De vervolging­sambtenaar zei dat de mannen hebben geprobeerd een autobestuu­rder, een agent, te beroven. De agent zag een blauwe wagen op de weg stoppen. Hij keerde zijn voertuig en zag iemand van de achterzitt­ing van de blauwe auto uitstappen. Die persoon was gekleed in blauwe politieuni­form met zwarte muts. Hij hield iets in zijn hand dat leek op een wapen. De agent wist weg te rijden en schakelde zijn collega’s in. Hij hoorde nog de mannen zeggen dat hij met het Regio Bijstandst­eam te maken had. De politie wist de wagen van de drie verdachten klem te rijden. De officier en de rechter zeiden dat de mannen onder de voorwaarde dat zij op elke zitting moesten verschijne­n, voorlopig in vrijheid waren gesteld. Alleen Vinod S verscheen gisteren op de zitting.

Advocaten Therese Roos en Krish Bhoendie zeiden dat de bussen niet rijden, waardoor de andere twee verdachten niet konden verschijne­n. Roos refereerde naar het bewijs van poging tot beroving, maar was niet eens met de eis van gevangenne­ming. Volgens haar kunnen de verdachten niet vooraf afmelden dat zij niet kunnen verschijne­n, omdat de telefoons van het kantongere­cht steeds bezet zijn of niet worden opgenomen. Roos en Bhoendie voerden aan dat wij leven in een bijzondere situatie van COVID-19 en dat er besmetting­sgevaar in het cellenhuis aanwezig is. Roos attendeerd­e de rechter erop dat het strafbare feit bij een poging is gebleven en dat er geen sprake kan zijn van een zeer ernstig strafbaar feit.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname