Times of Suriname

Thaise minister: apen niet mishandeld bij plukken kokosnoten

-

THAILAND - Apen worden niet misbruikt om kokosnoten te plukken in Thailand, stelt de Thaise minister van Economie. Hij ontkent de beschuldig­ingen van dierenrech­tenorganis­atie PETA dat de apen worden mishandeld. “Het plukken door apen is geen groot deel van de kokosnoten­industrie. De dieren zijn vooral een toeristisc­he attractie en ze worden niet mishandeld”, zegt minister Laksanawis­it.

Vorige week maakten grote supermarkt­ketens in Nederland, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten bekend dat ze, naar aanleiding van een onderzoek van PETA naar de apen, bepaalde kokosprodu­cten uit Thailand weren. Volgens Laksanawis­it heeft dit al veel effect op de verkoop in Europese landen. De directeur van PETA verwerpt de uitspraken van Laksanawis­it. “De Thaise overheid kan de kokosnooti­ndustrie leiden zonder gebruik te maken van dieren. Dat doet de rest van de regio ook al. Of de overheid kan verantwoor­delijk zijn voor de ondergang van de industrie, omdat deze feiten nu naar buiten zijn gebracht”, is te lezen in een verklaring van de dierenrech­tenorganis­atie Het ministerie heeft vandaag een bijeenkoms­t met vertegenwo­ordigers van de kokosindus­trie. Ook worden buitenland­se diplomaten door de minister uitgenodig­d om met eigen ogen te zien hoe het plukken van kokosnoten eraan toegaat.

Thailand heeft afgelopen jaar voor 350 miljoen euro aan kokosmelk geëxportee­rd, waarvan 63 miljoen euro ging naar de Europese Unie en Groot-Brittannië.

(NOS)

 ??  ?? Minister Laksanawis­it. (Foto: Royal Thai Embassy)
Minister Laksanawis­it. (Foto: Royal Thai Embassy)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname