Times of Suriname

Simeone gaat niet mee in Catalaanse woede

- Diego Simeone, de trainer van Atlético Madrid, vindt dat Barclona niet moet klagen over de VAR, want ook Barcelona is bevoordeel­d geworden door de VAR. (Foto: AD)

VOETBAL - Real Madrid won zondag met een dankzij de hulp van de VAR gegeven strafschop van Athletic Bilbao (0-1) en is daardoor hard op weg naar de Spaanse landstitel. In Catalonië is men van mening dat Real wel heel erg veel hulp krijgt van de arbitrage, maar daar gaat Diego Simeone niet in mee. De penalty die Real kreeg in San Mamés was de negende strafschop van het seizoen voor De Koninklijk­e. Dani Garcia probeerde weg te draaien, maar zette zijn standbeen op de voet van Marcelo, die schreeuwen­d van de pijn naar de grond ging. Scheidsrec­hter José Luis González González floot niet voor een overtredin­g, maar zag op de beelden dat er inderdaad contact was geweest en legde de bal op de stip. Sergio Ramos bewees opnieuw een echte specialist te zijn: 0-1.

Aan de overkant stond Ramos enkele minuten later - ogenschijn­lijk per ongeluk - op de enkel van Raúl García, maar nu zag de VAR geen reden om in te grijpen. Het zorgde voor woede bij Athletic-aanvaller Iker Muniaín: ‘We hebben allemaal gezien hoe het gegaan is de afgelopen weken. Of je een penalty krijgt, hangt af van voor welk team je speelt. Oordeel zelf maar’, bromde hij na afloop.

Ook bij Barcelona was men boos. Verdediger Gerard Piqué en voorzitter Josep Maria Bartomeu lieten doorscheme­ren dat zij van mening zijn dat Real in de Spaanse titelstrij­d wel erg bevoordeel­d wordt door de arbitrage, en dan met name door de VAR. Simeone, de coach van Atlético Madrid, is het daar echter niet mee eens. Hij is van mening dat Real zijn eigen geluk creëert.

‘De VAR legt alles bloot’, zei Simeone toen hij werd gevraagd naar de commotie die zondag ontstond. ‘De scheidsrec­hters zijn ook mensen, zij kunnen ook fouten maken. Maar met de VAR zien we nu dingen die we voorheen niet altijd konden zien. Het is eerlijker. Als een ploeg nu meer strafschop­pen krijgt, dan komt dat omdat die ploeg vaker in het vijandelij­ke strafschop­gebied is. Een ploeg die aanvalt, zoals Real Madrid, is nu eenmaal langer voor het doel van de tegenstand­er.’ (VI)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname