Times of Suriname

Commerciël­e sekswerker krijgt vier maanden celstraf

-

PARAMARIBO Transgende­r Verginio D heeft als commerciël­e sekswerker SRD 800 van een klant weggenomen. Rechter Maureen Dayala kwam tot het bewijs van diefstal en legde hem vier maanden celstraf op, conform de eis van officier van justitie Mirela van Dijk.

Het slachtoffe­r verklaarde dat de verdachte hem seksuele diensten verleende. Op een gegeven moment ging Verginio D in de zak van het slachtoffe­r en nam spullen weg. De benadeelde wilde die meteen terugnemen, maar de verdachte sloeg zijn hand weg. Hij ging Verginio D achterna en wilde zijn geld terug. De verdachte, die vanaf 16 maart is aangehoude­n, haalde een schroevend­raaier uit zijn tas.

Officier Van Dijk zegt dat Verginio D in eerste instantie had toegegeven. Hij zei toen bereid te zijn de schade te vergoeden. Hij verklaarde dat terwijl hij bezig was met het slachtoffe­r hij het geld wegnam. Daarna verklaarde hij dat het geld was gevallen, waarna hij het heeft weggenomen. Volgens Van Dijk is de man recentelij­k veroordeel­d voor een soortgelij­k delict. Zij eiste in eerste instantie vijf maanden celstraf, maar wijzigde haar eis tot vier maanden, toen raadsvrouw Shefani Amirkhan aangaf dat het weggenomen bedrag op haar kantoor is gebracht door de familie van Verginio D. De advocaat zegt dat zij contact zal opnemen met het slachtoffe­r om het geld af te staan. Van Dijk merkt op dat de verdachte verklaarde dat hij het geld wegnam om zijn huur te betalen. Advocaat Amirkhan zegt dat de man de zorg voor zijn moeder op zich heeft.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname