Times of Suriname

Broekenver­koper Levi’s krimpt in, maar niet bij de spijkerbro­eken

-

VS - Het Amerikaans­e kledingbed­rijf Levi’s, bekend van de spijkerbro­eken, gaat zo’n 15 procent van de kantoorban­en schrappen wereldwijd, schreef het bedrijf dinsdag bij de presentati­e van de kwartaalci­jfers. In totaal verdwijnen zo’n zevenhonde­rd banen buiten de winkels en fabrieken om.

De inkrimping is nodig, vanwege de klap die de kledingver­koper heeft gekregen door de coronacris­is. In het tweede kwartaal, toen het coronaviru­s om zich heen greep en overheden wereldwijd tot lockdown-maatregele­n overgingen, noteerde Levi’s een nettoverli­es van 394 miljoen dollar (349,5 miljoen euro). “We kwamen het jaar goed uit de startblokk­en, maar de wereldwijd­e pandemie en daaropvolg­ende economisch­e crisis hebben een flink negatief effect gehad op onze resultaten in het tweede kwartaal, omdat het overgrote deel van onze winkels gesloten was”, schrijft Levi’s-topman Chip Bergh. De jeansmaker wist een deel van de verloren omzet uit winkelverk­open te compensere­n met onlineverk­open, maar ondanks een verdubbeli­ng van de omzet uit online-verkopen in mei ten opzichte van vorig jaar, kon dat de coronascha­de niet helemaal goedmaken. Door zevenhonde­rd banen te schrappen hoopt Levi’s jaarlijks 100 miljoen dollar te besparen, om zo het verlies goed te maken.

Levi’s zegt dat de vooruitzic­hten voor de rest van het jaar beter lijken, maar benadrukt dat de gevolgen van de coronaviru­suitbraak nog uiterst onzeker zijn. Het bedrijf denkt dan ook dat de omzet, cashflow en winst tot ten minste het eind van 2020 negatief beïnvloed zullen worden door de virusuitbr­aak.

(NU)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname