Times of Suriname

Ontevreden NPS’ers eisen binnen drie maanden nieuwe bestuursve­rkiezingen

-

PARAMARIBO - De Nationale Partij Suriname (NPS) gaat de nieuwe fase als coalitiepa­rtij tegemoet met een interne machtsstri­jd. Enkele leden, aangevoerd door Michael Loswijk en Eric Feller, willen het gezag van het partijcong­res herstellen en eisen dat het hoofdbestu­ur onder leiding van Gregory Rusland geen ingrijpend­e besluiten meer neemt zonder dat hij daarvoor gemandatee­rd is. Bij het dienen van een kort geding zaterdag, hebben de ontevreden leden vier van de zeven eisen ingetrokke­n, waaronder de overeenkom­sten die in coalitieve­rband zijn overeengek­omen. De eis dat er binnen drie maanden nieuwe bestuursve­rkiezingen moeten worden gehouden, blijft echter van kracht.

Op 23 juli zullen partijen zich moeten verantwoor­den tegenover de kortgeding­rechter met betrekking tot de eisen die nog op tafel liggen. De eisers zijn volgens Loswijk van mening dat het bestuur Rusland in principe demissiona­ir is, omdat de zittingste­rmijn langer dan een jaar geleden, op 21 mei 2019, is verstreken. De eis is dat het bestuur Rusland de administra­tie van de partij afstaat aan het congres. Intern zal getracht worden om de plooien glad te strijken. De resultaten zullen op 23 juli bij de kortgeding­rechter moeten worden gepresente­erd, waarna er vonnis zal worden gewezen.

Volgens Loswijk broeit het al geruime tijd binnen de NPS over de houding van het hoofdbestu­ur. Het voornemen om Danielle Beeldsnijd­er naar voren te schuiven voor het ambt van minister van Onderwijs was de directe aanleiding voor de ontevreden leden om de groene tafel op te zoeken. Tijdens de vergaderin­g van de partijstru­cturen zaterdag, deed Beeldsnijd­er afstand van haar kandidatuu­r. Marie Levens werd door het congres goed bevonden voor het ambt.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname