Times of Suriname

PSG verrast door uitlating Kimpembe

-

VOETBAL - Paris SaintGerma­in ziet toekomst in Presnel Kimpembe. De verdediger lag al tot de zomer van 2023 vast, maar de Ligue 1-club maakt zaterdag bekend dat de contractue­le overeenkom­st met een jaar tot medio 2024 is verlengd. Franse media verzekeren dat de langere verbinteni­s gepaard gaat met een salarisver­hoging voor de 24-jarige verdediger én erkennen tegelijker­tijd dat het nieuwe contract uit de lucht komt vallen.

“Hier staat mijn wieg, ik vertrek niet”, zo laat Kimpembe zelf via sociale media weten. De verdediger werd immers op zeer jonge leeftijd aan de jeugdoplei­ding van PSG toegevoegd. “Dit is mijn club. PSG zit diep in mijn hart, het is de club die mij heeft opgeleid. Ik ben hier al sinds mijn achtste”, vertelt de Frans internatio­nal op de clubsite van de Parijzenaa­rs. “Het is voor mij een eer om mezelf voor de lange termijn aan de club te kunnen verbinden.”

De contractve­rlenging van Kimpembe was niet voorzien door de sportmedia in Frankrijk. De verdediger onderteken­de nog geen twee jaar geleden een nieuw contract tot medio 2023 en de voorbije maanden maakte niemand melding van onderhande­lingen over een langere samenwerki­ng. Mogelijk heeft PSG met de contractve­rlenging een reactie willen geven op het vertrek van tal van talenten in de voorbije jaren én de kritiek daarop. Zo vertrok Tanguy Kouassi recent transfervr­ij naar Bayern München.

Hoewel Kimpembe de maanden voorafgaan­d aan de coronastop al verzekerd was van een basisplek bij les Parisiens, betekent het transfervr­ije vertrek van Thiago Silva uit het Parc des Princes een geduchte concurrent minder. De verdediger debuteerde in oktober 2014 in de hoofdmacht en speelde sindsdien 136 duels in alle competitie­s. (AD)

 ??  ?? Pierre-Emile Höjbjerg van Southampto­n staat in belangstel­ling van Manchester City en Ajax.
(Foto: VP)
Pierre-Emile Höjbjerg van Southampto­n staat in belangstel­ling van Manchester City en Ajax. (Foto: VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname